Datum objave: 03. Travanj 2020

GOOGLE IZRAČUNAO / Žitelji Šibensko - kninske županije najmanje su smanjili svoje posjete trgovačkim centrima i parkovima

Diana Ferić
Diana Ferić

Google je usporedio podatke kretanja građana iz siječnja i početkom veljače u posljednjih nekoliko dana, kako javla portal. Klik.hr, a po čemu ispada da Šibenčani nisu baš disciplinirani.

Malo je vjerojatno da je itko u Hrvatskoj mogao propustiti upozorenja koja svakodnevno i po nekoliko puta dnevno objavljuje Nacionalni stožer civilne zaštite - ne izlazite iz kuće, se grupirajte se, držite razmak, čuvajte sebe, svoje bližnje i one najugroženije. Međutim, iako čuju, čini se da ta upozorenja ne slušaju baš svi. 

Kako piše Vecernji.hr, Google je odlučio izaći s podacima o trendovima kretanja posljednjih dana.

Koja hrvatska županija ne sjedi na ušima?

Google je izračunao da je u Lijepoj našoj u zadnjih nekoliko dana kretanje po shopping centrima, kafićima, restoranima, muzejima, kinima i ostalim društvenim sadržajima opalo za čak 82%. Podaci su za period od 16. veljače do 29. ožujka, a uspoređeni su s podacima za razdoblje od 3. siječnja do 6. veljače. 

Odlazak u prehrambene trgovine pao je za 57%, posjećenost parkova za 45%, postaja javnog prijevoza za 74%.  Odlazak na posao, ukoliko je na drugoj lokaciji, pao je za 50%. Za 15% poraslo je zadržavanje u kućama i stanovima u cijeloj Hrvatskoj. 

Prema Googleu najodgovorniji su građani u Zagrebačkoj županiji (bravo!) gdje 64% maanje posjeta parkovima, Varaždinskoj županiji (62%), Ličko-senjskoj (58%) i u Zagrebu (51%). 

Koja hrvatska županija sjedi na ušima?

Najmanji pad po navedenim parametrima zabilježen je u Šibensko-kninskoj županiji gdje je samo 12 posto manje odlazaka u parkove, a slično je bilo i u Osječko-baranjskoj županiji (14 posto). Slijede Karlovačka županija (16 posto), Zadarska županija (19 posto), Bjelovarsko-bilogorska (23 posto), Dubrovačko-neretvanska (29 posto), Istarska (35 posto) i Splitsko-dalmatinska županija s 33 posto. Za nekoliko županija Google nije ispio generirati podatke. 

Iz kategorije: Vijesti