Datum objave: 02. Travanj 2020

PODUZETNE ŽENE U DOBA KORONA KRIZE / Hrvatska udruga poslovnih žena KRUG inicirala, a Šibenčanke prihvatile te šiju zaštitne maske i doniraju ih

Diana Ferić
Diana Ferić

Zaštitne maske su danas jedan od najtraženijih proizvoda, a Hrvatska udruga poslovnih žena Krug je u Splitu i Šibeniku pokrenula akciju u kojoj žene volonterski šiju te maske različitih uzoraka koje onda doniraju onima kojima su najpotrebnije. Prve su su s tim krenule Splićanke, a onda je to vrlo brzo prihvatila i šibenska poduzetnica, vlasnica brenda "Bubamara" Ornela Šupe i organizirala žene na šibenskom području. Maske su skoro pa personalizirane s obzirom na uzorak, a šiju i posebne maske za djecu.

"Moram kazati da su nas inspirirale naše kolegice iz Splita, a da je za ovo što sada radimo mi najzaslužnija jedna divna mlada žena iz Vodica, vlasnica brenda Cvita design Cvitana Juričev Martinčev koja izrađuje unikatne torbe. Iako je već u odmakloj trudnoći sama javila da bi šila te zaštitne maske i donirala ih. Odmah sam stupila s njom u kontakte i krenule smo. Bio nam je problem to što nigdje nismo mogle nabaviti laštik pa su nam ga naše Splićanke donirale. Ja sam angažirala moju mamu, Šibensku grandecu Anu  Paić, moju sestru Lanu Gligić,  Anu i Antonia Šunjergu,  Aidu Kozlicu.  Javila mi se odmah i kolegica poduzetnica iz Poduzetničkog inkubatora  Tea Gojčeta.  Katja Ercegović, članica KRUG  -a donirala nam je različite materijale kao i naša članica Diana Čubrić", priča o početku te akcije Ornela Šupe.

Do sada su poklonile oko  314 maski starim i nemoćnim u Cvjetnom domu, donirali su maske  i Veterinarskoj ambulanti More, Županijskom radio Šibeniku, Udruzi "Aurora" koja okuplja stopostotne invalide, pripremaju i maske  za tete u dječjim vrtićima i tako redom.

"Drago nam je što smo i u ovom dobu koronavirusa pokazale i poduzetnost i humanitarnost, jer zajedno smo jači i protiv koronavirusa", zaključuje Ornela Šupe. 

Iz kategorije: Vijesti