Datum objave: 30. Ožujak 2020

I DALJE SE DOBRO DRŽIMO / U Šibensko - kninskoj županiji već nekoliko dana nema novooboljelih od koronavirusa, a niti kršenja mjere samoizolacije

Diana Ferić
Diana Ferić

Nema ni u protekla 24 sata povećanja oboljelih od koronavirusa u Šibensko - kninskoj županiji dan, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. Na Odjelu infektologije je hospitalizirano trinaest  pacijenata, kod jedanaest pacijenata je potvrđen COVID-19 i nisu na respiratoru.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 464 osobe od kojih je 120 bilo u kontaktu s oboljelima. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Preko Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, zaštitna oprema se kontinuirano doprema iz robnih rezervi i raspoređuje unutar ustanova zdravstvenog sustava Šibensko-kninske županije.

I dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje epidemije, poručuju iz Stožera.

Iz kategorije: Vijesti