Datum objave: 29. Ožujak 2020

I MI ISTRČALI PRED RUDO / Od sutra ipak nema prodaje ribe na šibenskoj ribarnici, evo i zašto

Diana Ferić
Diana Ferić

Prerano smo se poradovali da ćemo sutra moći kupiti svježu ribu na šibenskoj peškariji. Nećemo jer će biti zatvorena. Za sada se na nju ne mogu primijeniti uvjeti koje za to treba ispuniti prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite koji je propisao da se ne može prodavati riba koja je na bancima, a takva je prodaja na šibenskoj ribarnici i na mnogima u Hrvatskoj. 

S tim nisu zadovoljni  u Šibenskim tržnicama,  Hrvatskoj udruzi tržnica, a niti ribari, kako doznajemo od Petra Baranovića, predsjednika Sektora ribarstva  Hrvatske poljoprivredne komore .

" Žao mi je što nismo dobili dopuštenje za našu tržnicu jer ribari su jedva čekali izići na mora i osigurati ribu za naše građane. Slično je i na drugim tržnicama u Hrvatskoj. Tu nelogičnost trebao bi za nas  razriješiti Županijski stožer civilne zaštite i propisati uvjete po kojima bi se riba mogla prodavati na šibenskoj ribarnici. Kažu da se ne bi smjelo prodavati po štandovima. Pa kako se prodaje roba u trgovačkim centrima? Na isti način. Kupac dira sve što želi da ga nitko ne kontrolira. Mi bismo zaista na našoj ribarnici mogli uvesti red s obzirom na tražene higijenske uvijete. Mogli bismo odrediti da svaki dan prodaje dio OPG-ova, a drugi dio drugi dan da se zadrži distanca, a i lako je kontrolirati ulazak kupaca. Sve je u rukama Županijskog stožera da to razmotri i omogući našim ljudima da rade i zarade. Najlakše se skrivati iza zabrana", kaže Baranović.

Iz kategorije: Vijesti