Datum objave: 25. Ožujak 2020

NACIONALNI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE / Potvrđeno još 36 novooboljelih, 10 bolesnika je na respiratoru

Diana Ferić
Diana Ferić

Nacionalni stožer civilne zaštite priopćio je da je broj zaraženih u Hrvatskoj prešao 400 - sad ih je 418, uz 36 novopotvrđenih slučajeva od jučer poslijepodne. 10 bolesnika je na respiratoru, a njihova prosječna dob je 62 godine, izvijestio je ministar zdravstva Vili BerošKrunoslav Capak iz HZJZ-a izvijestio je da je novo žarište nastalo u Osijeku. General Boris Zdilar je izvijestio da su tri hrvatska vojnika u Litvi također pozitivni.

Što je otokom Murterom?

"Mi smo dobili jučer informaciju o stanju na Murteru, Kontaktirani su epidemiolozi, tamo je bilo 8 pozitivnih i 30 ljudi s temperaturom. Epidemiološka obrada je u tijeku, mi smo odgovorili da će Nacionalni stožer odobriti svaku onu mjeru koju odobri lokalni epidemiolog na terenu. Dok se ne vidi što je s tih 30 osoba čini nam se opravdano  da se sve zatvori, a onda ćemo vidjeti što dalje", rekao je Capak.

"Zadnjih tjedan dana nije bilo ulaska stranaca u RH, osim onih koji su u tranzitu. Recimo u ovom trenutku se oragnizira konvoj 400-injak  građana koji dolaze iz Slovenije i Austrije i idu za Srbiju. Oni će proći Hrvatsku uz organiziranu policijsku pratnju", kazao je Božinović.

"To je bilo nužno pa ćemo vidjeti kako će se situacija dalje razvijati", istaknuo je.

"Imamo 36 novo potvrđenih, ukupno 418 bolesnika. 3932 testiranja, na respiratoru 10 bolesnika. 7 u Zagrebu, 2 u Osijeku, 1 u Rijeci", rekli su na početku press konferencije."; kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Između članova stožera i novinara postavljeno je staklo.

" Pratimo više od 2000 osoba koje su bile u kontaktu sa oboljelima. Od ukupno testiranih 12 posto je pozitivnih. 57 posto su muškarci, 43 posto zaraženih su žene. Imamo 15 bolničkih liječnika koji su pozitivni, 7 medicinskih sestara, jednog liječnika opće prakse.", otkrio je šef HZJZ-a Capak.

"Tri vojnika u Litvi imaju koronavirus, 39 pripadnika je stavljeno u samoizolaciju. Za jednog se čekaju rezultati", rekao je general Hrvatske vojske.

Iz kategorije: Vijesti