Datum objave: 25. Ožujak 2020

MURTER I BETINA U KARANTENI / Nakon apela načelnika Turčinova Murter dobiva trijažnu ambulantu, strahuje se od velikog broja zaraženih COVID - om 19

Diana Ferić
Diana Ferić

Nacionalni stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je, na prijedlog Županijskog stožera civilne zaštite, odluku o karanteni za mjesta Murter i Betina s obzirom na veliki broj pozitivnih osoba zaraženih virusom, priopćio je jutros Županijski stožer civilne zaštite.

 Karantena je uvedena jutros u 8 sati .Policijska kontrola za navedena mjesta biti će na ulazu u Autocamp Jezera Village (Lovišča).

Iz Općine Tisno i Općine Murter-Kornati mole sve stanovnike da se strogo pridržavaju navedenih mjera.

Kako neslužbeno doznajemo Murter, nakon apela načelnika Općine Tonija Turčinova ipak dobiva trijažnu ambulantu s epidemiologom koji će odlsučivati i testiranjima onih za koje postoji sumnja da su zaraženi koronavirusam.

Turćinov je jučer, preko medija, slao apel za pomoći. Istaknuo je kako su među osam zaraženih dvoje, u dobi od 40 i 60 godina, na respiratoru.

- Apeliramo na Nacionalni stožer da nam se pošalje trijažna bolnica, da nam naprave nalaze. Ne znamo tko je s kim bio u doticaju, malo je mjesto, svi smo bili u doticaju sa zaraženima. Ne znam što da radimo i kome da se obratimo. Bojim se da ćemo do kraja tjedna imati pedesetak zaraženih - upozorio je Turčinov. 

Iz kategorije: Vijesti