Datum objave: 11. Ožujak 2020

TRGOVINA DROGOM / Šibenska policija uhitila 43 - godišnjaka u čijoj je kući u Čistoj Velikoj pronašla više od 5 kg marihuane, ali i oružje i streljivo

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je privela i osumnjičila 41-godišnjaka za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. O provedenom kriminalističkom istraživanju nad njim na današnjoj konferenciji za novinare govorili Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave i Anđelo Klarić, voditelj Odjela kriminaliteta droga

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga su, postupajući po ranije prikupljenim saznanjima o postojanju osnova sumnje da se osumnjičeni bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama na području Vodica i Šibenika, od Županijskog suda u Šibeniku zatražili nalog za pretragu stana, obiteljske kuće i vozila koje koristi osumnjičeni.

Temeljem naloga Županijskog suda u Šibeniku, 10. ožujka u Čistoj Velikoj je pretražen stan, obiteljska kuća u izgradnji i osobni automobil, što sve koristi osumnjičeni.

Prilikom pretrage je pronađeno i od osumnjičenog oduzeto ukupno 5754,7 grama marihuane, digitalna vaga s vidljivim tragovima droge, lovačka puška call. 12 mm, zračna puška, samostrel, streljivo 100 komada cal. 22,14 komada. patrona call. 12 mm, 22 komada. streljiva pištoljskog 7,65 mm, eksploziv  TNT-134 grama bruto, privredni eksploziv 439 grama, ručna bomba M-93 bez upaljača, sporogoreći štapin 3 metra, 14 komada detonatorskih kapisla.

Tom prilikom dio droge marihuana je pronađen izvan kuće, dok je dio te droge, uz lovačku pušku, zračnu pušku i samostrel, iz kuće osumnjičeni policijskim službenicima dragovoljno predao. Dio droge je pronađen u dvorištu u neregistriranom osobnom automobilu, dok je streljivo i eksploziv pronađen u kamp kućici u dvorištu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni pronađenu i oduzetu drogu posjedovao radi neovlaštene prodaje na širem području Vodica i Šibenika.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

 

Iz kategorije: Vijesti