Datum objave: 10. Ožujak 2020

ŠIBENIK NAJREVNOSNIJI / Županijski stožer zabranio do dalnjega održavanje i manjih događanjja poput kazališnih predstava, susjedne županije nisu

Diana Ferić
Diana Ferić

Otkazuju se  u Šibensko - kninskoj županiji sva  događanja na otvorenom i zatvorenom prostoru, sve do opoziva odluke, zaključeno je na današnjoj sjednici Županijskog stožera civilne zaštite.

  Riječ je o svim vrstama javnih okupljanja, kako sportskih tako i kulturnih, Budući da takvih  događanja u Šibeniku i cijeloj Šibensko-kninskoj županiji ima jako puno, ne bi bilo moguće na svako od njih izaći prije okupljanja i provjeriti da li zadovoljavaju sve propisane uvjete. Zato smo donijeli preventivnu odluku i sva okupljanja su zabranjena do daljnjega ", objašnjava  Nikola Blažević, predsjednik Stožera.

Kako neslužbeno doznajemo, neki su se organizatori događanja javili Stožeru da ne mogu osigurati uvjete koje je propisao Nacionalni stožer, recimo da svatko u publici bude jedna od drugog udaljen četiri metra, a neki organizatori od njih  nisu ni tražili suglasnost već su o događanjima doznali iz medija

Iz Stožera  na javnost da prati preporuke Stožera civilne zaštite RH i Zavoda za javno zdravstvo.

 Stožer Šibensko - kninske županije revnosniji je od susjednih. Provjerili smo, ni u Zadru ni u Splitu nisu otkazane kazališne predstave i slična događanja. Ista je situacija u  Rijeci i Zagrebu.

Iz kategorije: Vijesti