Datum objave: 05. Ožujak 2020

Gradonačelnik Burić: Privremeno odustajemo od uknjižbe Grada na sva groblja i na privatne parcele kako bismo svakom građaninu objasnili značaj toga,a ne zbog Dobre

Diana Ferić
Diana Ferić

Dio Odluke o komunalnoj infrastrukturi koja je nakon reakcije na Facebook -u  vijećnika s liste BM 365 Antona Dobre i prije današnje sjednice povučena s dnevnog reda nije za šibenskog gradonačelnika Željka Burića problematična po sadržaju i po tome što, kolokvijalno rečeno, podržavljuje privatne parcele nego je to napravio zato jer je zaključio da to nije dobro iskomunicirano s građanima, posebno onima na koje se to odnosi.

U svakom slučaju zadovoljan takvim ishodom Dobra se danas nije javlja na Aktualnom sati sjednice Gradskog vijeća prepuštajući drugim vijećnicima mikrofon.

"Grad Šibenik mora provesti Zakon koji kaže da su groblja javna dobra u općoj upotrebi i tako će biti. No, ja nemam problema ni sa slušanjem tuđih prijedloga. Povukao sam tu odluku jer sam ocijenio da to nismo dovoljno dobro iskomunicirati s građanima. Moj stav je da ljudi nisu dobro upoznati s tom temom. Naći ćemo načina da im to približimo i onda će se to provesti. Najgore je kada vlada nered na većini mjesnih groblja kao što je to sada. Kada to objasnimo svakom građaninu onda će to doći na dnevni red", objasnio je Burić.

Dobra je reagirao na svom Facebook profilu u vezi s tom odlukom smatrajući da je postupak preuzimanja zemljišta od strane Grada nova  nacionalizacija odnosno otimačina, na što upozorava od 2017. godine. I tada je na njegov prijedlog ta točka dnevnog reda skinuta s tadađnje sjednice Gradskog vijeća pa se postavlja logično pitanje zar tri godine nisu bile dovoljne da se to iskomunicira s građanima što gradonačelnik navodi kao jeidni razlog privremenog odustajanja od nje. 

Iz kategorije: Vijesti