Datum objave: 04. Ožujak 2020

ANTON DOBRA LIKUJE / Uspio ponovno spriječiti svojevrsnu nacionalizaciju stotine tisuća kvadrata privatnih parcela na koje se želi uknjižiti Grad Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Zadovoljan zbog toga što je nakon njegove jučerašnje objave o neprihvatljivosti Odluke o komunalnoj infrastrukturi o čemu smo i mi pisali gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i prije naredne sjednice Gradskog vijeća skinuo tu točku s dnevnog reda, gradski vijećnik stranke BM 365 Anton dobra danas se na svom profilu našalio da on više i ne treba dolaziti na sjednice nego samo objavljivati kritike na Facebook-u.

"Ja stvarno više ne moram ići na gradsko vijeće Grada Šibenika. Dovoljno je da na svom fejsu napadnem dnevni red, pa da gradonačelnik povuče svoju odluku da se uknjiži na sva groblja na području grada Šibenika.
A usput i na brojna privatna zemljišta i parcele u vlasništvu građana. Naravno, uvidjeli su u gradskoj upravi ono što je meni bilo jasno od početka - da im ta nacionalizacija oliti otimačina neće proći", napisao je Dobra.

Objavio je i fotografije s ucrtanim česticama koje bi bile nacionalizirane.

Riječ je o primjeni Zakona o komunalnoj djelatnosti koja omogućava lokalnim samoupravama da postanu vlasnici milijuna četvornih metara privatnog zemljišta.

 

"Baš me zanima kako će vladajući obrazložiti povlačenje točaka dnevnog reda kojeg su sami predložili. Ne zna lijeva što radi desna ili piškit ću - kakit ću rekao bi naš narod.
Za primjer dolje samo dvije slike sa Žirja i Kaprija i cca 30 000 m2 koje su htjeli uknjižiti kao vlasništvo grada, a nikakve veze sa grobljem nemaju. A zamislite da sam još i ostalih 25 groblja dao za primjer", ističe Dobra

Odluka da se Grad Šibenik odnosno njegovo komunalno poduzeće može uknjižiti na sva groblja bila se našla na dnevnom redu jedne od sjednica Gradskog vijeća u 2017. godini. Tada je isto reagirao Anton Dobra smatrajući to neprihvatljivim i atakom na privatnom vlasništvo nakon čega je gradonačelnik Burić, kao predlagatelj povukao tu točku s dnevnog reda da bi se opet u istom obliku i s istim sadržajem pojavila na dnevnom redu naredne sjednice. Zaista, vrlo neozbiljno od gradske uprave što se pomalo pretvara u lakrdiju.

Iz kategorije: Vijesti