Datum objave: 04. Ožujak 2020

BIJELI DIM SE BRZO POJAVIO / Povjerenstvo jednoglasno u pet minuta izabralo novu Šibensku grandecu, sutra će se znati i tko je ona

Diana Ferić
Diana Ferić

Izabrana je danas 4. Šibenska grandeca između šest kandidatkinja i to jednoglasnom odlukom svih sedmero članova Povjerenstva u sastavu Dinko Škevin, Željko Krnčević, Danijel Mileta, Valerijo Baranović, Katarina Rudan, Živana Podrug i Diana Ferić. Proglašenje će biti sutra na svečanosti u Muzeju Grada Šibenika koja će početi u 18. 30 minuta . Ove godine je novost da su u izboru sudjelovali i građani, čitatelji portala Šibenik In, Šibenski.hr i Šibenik News. Povjerenstvo je odluku vrlo brzo donijelo i nije trebalo puno čekati da se, slikovito rečeno, pojavi bijeli dim, karakteristični znak kod izbora novog pape.

Kandidatkinje su Snježana Klarić, Biserka Šmit, Tatjana Bračanov, Tina Biluš, Helena Šarić i Stela Čuturić.

Bit će proglašena i Šibenska ikona stila. Do sada su tu titulu ponijele Nada Škarica i Vanja Dadić.

 

Prizanje za ovogodišnju grandecu, koje je uvijek umjetničko djelo, izradila je likovna umjetnica i pedagoginja Silvija Sunara i to tehnikom mozaika od stakla.

Projekt Šibenska grandeca podržala je i ove godine šibenska dizajnerica nakita Ivana Slavica Vunić koja će svakoj kandidatkinji pokloniti jedan svoj rad, nakit koji će biti u skladu s orobnosšću svake od njih.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Sinja Huljev, članica klape Stina i zbora svetog Mihovil iz Zatona, prvi put u duetu s Oliverom Jakovčevom, nekada članom benda Berekini koji već dugo gradi solističku karijeru. Uz ostali izvest će i jedno do sada nepoznatu pjesmu Dinka Škevina.

Organizator izbora Šibenske grandece je udruga Volim Šibenik, a sponzori su Šibensko - kninska županija, Turistička zajednica grada Šibenika, Vinoplod Vinarija, Signal i Dalibor Martinović.

Dosadašnje Grandece su Danči Mihovilčević, Irena Bralić i Ana Paić, a sutra će biti obznanjeno tko je nova šibenska grandeca.

Iz kategorije: Vijesti