Datum objave: 03. Ožujak 2020

ANTON DOBRA / Odluka da se Grad Šibenik upiše kao vlasnik sve zemlje na grobljima i oko crkava nova je nacionalizacija

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Novu Odluku o komunalnoj infrastrukturi koja će se naći na  skorašnjoj sjednici Gradskog vijeća kritizirao je danas na svom Facebook profilu gradski vijećnik s liste Milana Bandića Anton Dobra zbog toga što ona predviđa da se Grad Šibenik upiše kao vlasnik sve zemlje na grobljima i oko crkava koja je sada u privatnom vlasništvu. Nazvao je to novom nacionalizacijom. Ta odluka koja se temelji na Zakonu o komunalnomu gospodarstvu sva groblja na administrativnom području Grada Šibenika proglašava javnim dobrom u općoj uporabi. Predviđa se da upravljanje nad svih 27 grobalja na području Grada Šibenika preuzmu Čempresi.

Dragi moji sumještani bili boduli ili vlaji, kaže Dobra, samo da znate da u prijedlogu odluke o komunalnoj infrakstrukturi Grada Šibenika, Grad Šibenik se upisuje kao vlasnik na ove čestice kao javno dobro u općoj uporabi. Riječ je o stotinama tisuća četvornih metara zemlje oko crkava i groblja. Pregledom samo čestica na otoku Žirju došli smo do uvida da je to puno, puno zemlje koja je u privatnom vlasništvu. Što je sa ostalim mjesnim odborima koji su navedeni? Dolazili do nove nacionalizacije ili grublje rečeno otimačine. Za dva dana je rasprava na gradskom vijeću Grada Šibenika. Dođe li do ovoga onda imamo i monopol jedne komunalne tvrtke. Naravno gradske, napisao je Dobra.

Ta je odluka već bila na jednoj od sjednici Gradskog vijeća, ali je, upravo na Dobrin prijedlog koji je prihvatio gradonačelnik Željko Burić, skinuta s dnevnog reda,a sada nepromijenjena ponovno dolazi pred vijećnike Gradskog vijeća.

Iz kategorije: Vijesti