Datum objave: 13. Veljača 2020

ZATVORENIK U BIJEGU / Policija još nije uhvatila Antu Vrkića koji je jučer pobjegao iz šibenskog zatvora

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija traga za Antom Vrkićem (40) iz Obrovca koji je u srijedu pobjegao iz kruga zatvora u Šibeniku dok je nosio kantu za smeće iz zatvorske kuhinje u kojoj je radio.
Vrkić je u šibenskom zatvoru služio kaznu od dvije godine i četiri mjeseca zbog niza provala i krađa na području Zadarske županije.Iako je prije toga čak pet puta osuđivan zbog sličnih kaznenih djela, Vrkiću je ovo bila prva zatvorska kazna jer su ove ranije bile uvjetne ili zamijenjene radom za opće dobro, piše Slobodna Dalmacija.
Kazna od dvije godine i četiri mjeseca dosuđena mu je prije tri godine na Općinskom sudu u Zadru, no očito je nije dobro podnio pa je pobjegao u 18. 10 sati dok je radio u kuhinji.

- O bijegu zatvorenika obaviještena je nadležna policijska postaja i od strane zatvora u Šibeniku raspisana je tjeralica. U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti koje su dovele do bijega – navodi se u priopćenju Ministarstva pravosuđa.
Osim u PU Šibensko-kninskoj njegov nestanak se vodi i na stranicama Nacionalne evidencije nestalih osoba (NENO). Navodi se tako kako je Vrkić nestao sa adrese Karla Vipauca što je adresa Zatvora u Šibeniku u nepoznatom smjeru odjeven u – bijelo - bijelu majicu kratkih rukava i bijele hlače.

Na zadarskom području “operirao” je zajedno sa prijateljem Tomislavom Karamarkom koji je osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora. Na popisu predmeta koje su ukrali tijekom 2015.godine nalaze se i gumene cijevi s priključkom za motor, više komada sitnog alata, jedan akumulator marke "Varta, sidro, svjećice, sonar, kompresor, ronilačko odijelo, tri podvodne puške, tri ribolovna štapa sa rolama, parangal, nož i kompas..

FOTO: Nestali.hr.

Iz kategorije: Vijesti