Datum objave: 07. Veljača 2020

NEUMORNI LIONSI I LUCE / Danas predali donaciju šibenskoj bolnici, a već u nedjelju organiziraju humanitarni ples pod maskama u Atrijumu

Diana Ferić
Diana Ferić

Predstavnici Lions kluba Šibenik i Lions kluba Luca predali su danas šibenskoj bolnici dvije medicinske ergonomske stolice kupljene novcem iz njihovih humanitarnih akcija. Stolice su postavljene na Odjel interne medicine, a pacijentima će uvelike olakšati primanje terapije.

 Ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić u svoje osobno, ali i ime svih djelatnika bolnice, zahvalili je Lionsima koji su donaciju bolnici uručili i prošle godine, a pripremaju i novu akciju za šibensko rodilište, kako piše ŠibenikIN .

Marijana Gulin, voditeljica Odjela Interne medicine, istaknula je prije svega zahvalnost Upravi bolnice koja liječnicima internog odjela, onkolozima i hematolozima, omogućuje najsuvremenije liječenje malignih bolesti.

- Nije bitno samo kakvu će terapiju bolesnik dobiti. Mi znamo da će dobiti jako dobru te da imamo vrlo dobre rezultate u preživljavanju malignih bolesnika. Jednako je važno u kakvom će prostoru pacijent primiti terapiju, koliko će toplo i profesionalno biti medicinsko osoblje koje mu terapiju pruža, a na isti je način važna i terapijska fotelja, kakve ste nam dvije donirali na čemu vam od srca hvala u moje osobno ime te u ime mojih onkologa i hematologa – navela je voditeljica Internog odjela Marijana Gulin.

Kako je kazao predsjednik Lions kluba Šibenik Milorad Mišković Casper, prvotna je namjera bila pribaviti novac za jednu ergonomsku stolicu, ali su se članovi 'rastrčali' u prikupljanju donacija pa su u konačnici kupljene dvije.

- Drago mi je što smo nabavili nešto što će biti korisno našim ljudima, a sretan sam jer nas i naši donatori podupiru u svemu tome pa se možemo na koncu ponosno vratiti i reći 'evo, napravili smo što smo obećali' – rekao je Mišković jutros u uredu ravnateljice šibenske bolnice.

Jedna od osnivačica kluba, Rada Zlatoper zahvalila je svim donatorima koji se odazivaju na humanitarne večere i sudjeluju u akcijama. Sljedeća je humanitarna večera u nedjelju 9. veljače u 19 sati u Atriumu na Lozovcu, a novcem od ulaznica po cijeni od 150 kuna bit će kupljena donacija za šibensko rodilište.

FOTO: P.S./ŠibenikIN

Iz kategorije: Vijesti