Datum objave: 06. Veljača 2020

POTPISAN UGOVOR / Idejno rješenje i glavni projekt sportske dvorane škole na Brodarici radit će brodarička tvrtka Verus projekt

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas Ugovor o izradi idejnog rješenja i glavnog projekta sportske dvorane i dodatnih učionica za Osnovnu školu Brodarica. Ugovor je potpisan s direktorom Verus Projekt d.o.o. iz Brodarice, Vladom Vukeljom.

„Nedostatak sportske dvorane dugogodišnji je problem škole na Brodarici koju pohađa velik broj učenika. Potpisivanjem ovog ugovora počinjemo rješavati taj problem kako bismo brodaričkim đacima osigurali normalne uvjete za njihov razvoj i daljnje školovanje. Iako se čini kako je posrijedi jednostavan projekt, nažalost, to nije bilo tako budući da smo svo ovo vrijeme rješavali složene imovinsko pravne odnose prostora na kojem će se dvorana graditi. “, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Projektnim zadatkom definirana je rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole Brodarica. U nastavku južnog krila škole dogradit će se školska dvoranu minimalne površine 700 m2 uz potrebne sadržaje u prizemlju u površini od cca 300 m2. Prostor na katu iznad pomoćnih prostorija i eventualni višak prostora u prizemlju iskoristit će se za izgradnju novih učionica. Ukupna bruto površina dogradnje iznosila bi cca 1300 m2. Uz dvoranu projektirat će se vanjski sportski teren, a ostatak zemljišta predvidjeti za parking i zelene površine.

„Osnovna škola Brodarica nedavno je proslavila svoj 20 rođendan i ovo je zaista najbolji poklon koji je mogla dobiti. Brodarica je kao gradska četvrt u ekspanziji zbog čega je i nužno proširenje tamošnje škole i vjerujem da će ovaj projekt služiti ne samo školi već i svim stanovnicima.“, naveo je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Ravnateljica OŠ Brodarica Maja Morić zahvalila se predstavnicima Grada te je istaknula kako je posrijedi povijesni trenutak za brodaričku školu.

Direktor tvrtke Verus Projekt d.o.o. Vlado Vukelja naveo je kako će projektna dokumentacija biti izrađena u roku od 90 dana, a građevinska dozvola bi se mogla ishodovati do početka iduće školske godine. Ukupna vrijednost ugovora je 194.000,00 kn + PDV.

Iz kategorije: Vijesti