Datum objave: 30. Siječanj 2020

DOBRA VIJEST / U Iskra brodogradilištu Šibenik radi se punom parom, kao da je srce sezone

Diana Ferić
Diana Ferić

Svi navozi u Iskra brodogradilištu Šibenik od početka ove godine su puni brodova koji su ili na remontu ili na redovnom održavanju. U prvom redu riječ je o vojnim plovilima, turističkim brodovima i trajektima. Do sredine ove godine su zaposlili sve svoje kapaciteta.

"Raduje nas to što radimo punom parom, kao da je puna sezona. Lani smo povećali obujam poslovanja za 15 posto, a ove godine ćemo ga povećati barem za još 20 posto", ističe Roko Vuletić, direktor Iskra brodogradilišta Šibenik.

Radnici tog brodogradilišta, njih preko 170 rade u "suživotu" s posadama tih brodova na koje ih ne napuštaju niti kada su na remontu.

Tako su vlasnici i posada turističkog broda "Adriatic Pearl" iz Vele Luke u šibenskom brodogradilištu proveli proteklih tjedan dana, dok je njihov brod bio na redovnom održavanju, a jučer su zaplovili prema Splitu.

"Prvi put smo ovdje jer smo brod kupili tek prije nekoliko godina. Iznimno smo zadovoljni kvalitetom usluge koju smio dobili. Istina, ovo je brod koji je star svega osam godina, ali ima na njemu posla i u redovnom održavanju. Sigurni smo da ćemo naš brod nastaviti održavati u ovom brodogradilištu", kazali su nam vlasnici tog broda kojim od svibnja do kraja listopada održavaju  tjedne turističke ture po Dalmaciji, a jedna od luka im je i Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti