Datum objave: 30. Siječanj 2020

IZVAĐENA OLUPINA HELIKOPTERA / Olupina sinoć prevežena u Gaženicu, danas ispraćaj poginulih pilota bez nazočnosti medija

Diana Ferić
Diana Ferić

Olupina helikoptera Kiowa Warrior koji je u ponedjeljak pao u more kod Zlarina, brodom ratne mornarice dopremljena je sinoć u teretnu luku Gaženica u Zadru nakon čega je prevezen u vojnu bazu Zemunik na detaljan pregled.

 

Kiowa Warrior srušio se iz još uvijek neutvrđenih razloga u ponedjeljak oko 11 sati u more između Zlarina i Zablaća. U padu su poginula dvojica pilota, bojnik Marin Klarin iz Zadra i natporučnik Tomislav Baturina iz Sinja.

Što se točno dogodilo istražuje Povjerenstvo za istragu pada na čelu s pukovnikom Marijem Počinokom, a svoju pomoć u istrazi ponudili su i Amerikanci.

Dijelovi helikoptera će biti prebačeni u zrakoplovnu bazu u Zemuniku gdje bi se trebalo provesti forenzičko vještačenje s ciljem otkrivanja uzroka pada letjelice, u čemu će naši vojni stručnjaci imati pomoć američkih kolega.

Danas 11 sati organizirana je komemoracija u Narodnom kazalištu u Zadru i posljednji ispraćaj bojnika Klarina na Gradskom groblju u Zadru u 14 sati. Posljednji ispraćaj pilota Baturine bit će u petak u 14 sati u Vrlici. 

Iz kategorije: Vijesti