Datum objave: 27. Siječanj 2020

KUJUNDŽIĆ SE NE DA / Ne želi dati ostavku, ali je premijeru stavio mandat na rasploaganje

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon još jednog sastanka u Vladi Milan Kujundžić na izvanrednoj press konferenciji objavio je da je premijeru dao mandat na raspolaganje, ali ne i ostavku piše tportal.

 'Danas sam s premijerom imao sastanak u krajnje korektnom ozračuju. Kriv sam jer sam formalno nomotehnički krivo ispunio imovinsku karticu. Pošto sam pošten, nisam bio opterećen formom. Posljednji dan izlazi niz napada i neistina kojima se diskreditira moj rad', kazao je Kujundžić na press konferenciji.

Kazao je da se radi o orkestiriranom napadu odnosu djelovanju interesnih skupina. Dodao je da će sve dokaze predati pravnim tijelima. 'Pravda je sporija od medijskih napisa ali je dostižna. Svi te žele maknuti ako nisi dio interesnih skupina. Radio sam pošteno i najbolje što sam znao', dodao je.

'Potrudit ću se svim snagama da dokažem kako bi se spriječili linčevi', rekao je ministar.

Kazao je da je njegov put kao ministra bio težak. 'Uz brojne poteškoće izuzetno uspješno smo povlačili sredstva iz EU fondova, dvostruko smo povećali broj specijalizacija, povećali plaće zdravstvenim radnicima', pobrojao je Kujundžić.

Ispričao se javnosti zbog 'šlampavo ispunjene imovinske kartice'. 'Sva tzv sporna imovina je stečena prije 10 ili 20 godina daleko prije nego sam ušao u politiku. Optužbe koje izlaze o poslovanju firme moje supruge, poslovima mojih prijatelja su redom svi neistina', dodao je.

'Nažalost pravda ne može biti brža od novinskih neistina i orkestrirane hajke. Nijedna pozicija nije vrijedna tereta. Najlakše bi bilo dati ostavku, ali mi moj moral to ne dopušta jer bi time pobijedile interesne skupine. S premijerom sam dogovorio da dajem mandat na raspolaganje kako bi mi dao vremena da pripremim obranu', kazao je Kujundžić.

'Zamolio sam premijera da donese odluku o mojoj smjeni, ali ga pozivam da to napravi na temelju činjenica', kazao je.

Kujundžić je na press konferenciju doveo i svog odvjetnika Janka Grlića koji je govorio o svakom pojedinačnom slučaju nekretnina. Za nekretninu u zagrebačkom Markuševcu rekao je da se ne radi o kući, nego o stanu. Rekao je da je Kujundžić vrijednost nekretnine mijenjao ovisno o tržištu i ulaganjima u nekretninu. Nekretnina u Ivanbegovini je naslijeđena, a na njoj je kasnije ministar izgradio kuću, a na toj čestici je 2019. izgrađen bazen. Komentirajući spornu kvadraturu te nekretnine Grlić je rekao da je potkrovlje neuređeno pa je Kujundžić naveo samo onu površinu koja se koristi.

Ministar zdravstva kazao je da je Plenković imao razmijevanja za njega i da kao pravnik zna da se treba iznijeti i obrana. 'vjerujem da će tijela države sve provjeriti i da će pravda funkcionirati', kazao je, dodavši da premijer za odluku o mandatu nema vremenski rok.

Do trenutka dok premijer ne potpiše odluku o smjeni, kazao je, on će nastaviti voditi ministarstvo.

FOTO:HINA

Iz kategorije: Vijesti