Datum objave: 24. Siječanj 2020

IN MEMORIAM / Umro je ugledni Skradinjanin Mile Bedrica, čuveni vinogradar, slavni vinar i filantrop

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Umro je Mile Bedrica, čuveni vinogradar, slavni vinar i filantrop koji je činio mnoga dobra da bi svijet bio bolje mjesto za život i pomagao najugroženijima i svima kojima je pomoć potrebna.

Mile Bedrica potomak je plemenite skradinske obitelji koja se sredinom 20. stoljeća uzdigla do razine najboljih i i najslavnijih europskih vinara. Bedrice su, uz šibenske obitelji Tambača i Škarica, bili predvodnici plejade skradinskih i šibenskih vinara koji su za svoja izvrsna vina, rakije i likere pa čak i za pjenušce osvajali titule najboljih u Beču, Parizu, Londonu i drugim europskim metropolama, a njihova vina i žestice često su isticana ispred francuskih i talijanskih istovrsnih proizvoda. Bio je čuvar bogate obiteljske vinogradarske i vinarske tradicije Skradina i šibenskog područja, a uspio je sačuvati bogatu vinarsku baštinu.

Jednom riječju, umro je gospodin Mile Bedrica, uglednik na kojeg bi Skradin, Šibenik i Hrvatska morali biti ponosno kako zbog njegovog nemjerljivog doprinosa hrvatskoj vinskoj izvrsnosti tako i zbog brige koju je vodio o vinarskoj baštini. Bio je istinski domoljub, hrvatski branitelj, Skradinjanin koji je to uistinu i bio kada je to i trebalo biti...

Hvala mu i neka mu obiljem i ljubavlju rode njegovi nebeski vinogradi.

Iz kategorije: Vijesti