Datum objave: 22. Siječanj 2020

NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST / Veliko postolje ispred zgrade Suda u Šibeniku postavlja se samo privremeno radi kran - dizalice i obnove krovišta

Diana Ferić
Diana Ferić

Umirujuća su objašnjenja i Županijsko suda i Konzervatorskog odjela o tomu što se gradi ispred zgradu Suda u Šibeniku u obliku velikog betonskog postolja - to je privremeno postolje koje je nužno za postavljanje kran dizalice za popravak krova na toj zgradi.

"U zgradi Županijskog suda u Šibeniku izvode se radovi na uređenju potkrovlja. Investitor je Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Privremeno betonsko postolje koje je napravljeno ispred zgrade suda je postolje za kran-dizalicu", stoji u odgovoru koji smo dobili od Nives Nikolac, predsjednice Županijskog suda u Šibeniku. Nakon što radovi budu završeni to će se postolje ukloniti i okoliš će se primjereno urediti. 

 

Ovog puta i mi i brojni građani koji su u nedoumici gledali kako se podiže to postolje "puhali na hladno".  Nekis u već vidjeli kiosk ili neki sličan objekt na tom mjestu. Zabrinutost je razumljiva jer smo svjedoci nekih neprimjerenih intervencija u prostoru, većih i manjih razmjera,a zgrada Suda je zaštićena kao kulturno dobro.

Županijski sud u Šibeniku dobit će novih 1.200 četvornih metara prostora i to adaptacijom potkrovlja. Investicija je vrijedna oko 18 milijuna kuna. Grad će u njoj sudjelovati s 2 milijuna,a ostalo je osiguralo Ministarstvo pravosuđa. U tu se zgradu seli i Prekršajni sud koji već godinama radi u neprimjerenim i neodgovarajućim uvjetima.

Iz kategorije: Vijesti