Datum objave: 20. Siječanj 2020

REKORDERI NA ŠIBENSKIM CESTAMA / 23 - godišnjak vozio Porsche brzinom od 218 km/h, 42 - godišnjak upravljao vozilo s 3,32 g/kg alkohola u krvi

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog vožnje brzinom od 218 kilometara na sat po A1 23 godišnje vlasnik Porschea policija je kaznila s 6 500 kuna, a platio ih je odmak na mjestu prekršaja. To je bila i najveća brzina kojom je proteklog tjedna netko vozio cestama na području Šibensko - kninske županije.

Prošlotjedni rekord po promilima alkohola u krvi je 42 - godišnjak kojeg je policija zaustavila 15. siječnja u 11 sati u mjestu Utore Donje. Upravljao je osobnim automobilom WV Passat, šibenskih registracijskih oznaka s 3,32 g/kg alkohola u krvi. Zbog visoke koncentracije alkohola u organizmu prevezen u Opću bolnicu Šibenik, a protiv njega je podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

Prema statističkim pokazateljima u cestovnom prometu u proteklom tjednu, odnosno u razdoblju od 13.do 19. siječnja na šibenskom području se ukupno dogodilo 16 prometnih nesreća, 4 s ozlijeđenim osobama i 12 s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama 3 osobe su teže, a 2 lakše ozlijeđene.

Od ukupnog broja prometnih nesreća najveći broj, odnosno njih 14 se dogodilo na području Šibenika i Vodica, i to, 4 s ozlijeđenim osobama u kojim prometnim nesrećama su 3 osobe teže, a 2 lakše ozlijeđene i 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. Na području Drniša i Knina su zabilježene po 1 prometne nesreća s materijalnom štetom

"Analizom uzroka ovih prometnih nesreća utvrđeno je da su najčešće greške sudionika, odnosno okolnosti koje su prethodile događanju samih prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila 14, nepoštivanje prednosti prolaska.U proteklom tjednu je utvrđeno i sankcionirano ukupno 140 prekršaja, od kojih je za istaknuti nepropisnu brzinu (62), sigurnosni pojas (23), upotreba mobitela tijekom vožnje (5), upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola (10), nepropisno uključivanje isključivanje (22) i tako dalje, a ujedno je iz prometa isključeno 10 vozača i 4 vozila", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Iz kategorije: Vijesti