Datum objave: 17. Siječanj 2020

ŠUPE KONTRA ŽUPANA PAUKA : Kažete da županije riješevaju sve probleme građana, a vi ne možete riješiti ni problem s kninskim lagunama!

Diana Ferić
Diana Ferić

Ponukan razgovorom sa šibensko - kninskim županom Goranom Paukom objavljenom u jednom lokalnom tjedniku u kojem on priča o tome kako županije rješavaju sve probleme građana, reagirao je priopćenjem za medije Joško Šupe, predsjednik ŽO SDP -a u kojem iznosi kako se i na što troši novac poreznih obveznika iz Županijskog proračuna.

" Čitajući intervju sa županom u jednom lokalnom tjedniku čovjek se zapita živimo li mi u istom gradu i županiji kao župan koji ponosno ističe „Županije rješavaju probleme građana“.

Gotovo 6 godina SDP traži da riješite jedan veoma veliki problem građana, a to je sanacija onečišćenih laguna u Kninu, da smo konačno sigurni u kvalitetu vode koju pijemo.

Dugi niz godina ste iz političkih razloga prešutno okretali glavu od toga problema, a sada Vam pola godine treba da napravite plan i program financiranja, te sanacije onečišćenih laguna u Kninu.

Pri tom Vi koji će na aktivnosti promidžbe Šibensko-kninske županije u tekućoj godini potrošiti 820.000 kn od čega 180.000 kn za reprezentaciju, muku mučite da osigurate 400.000 kn za izradu tog plana. Odreknete se pola Vašeg godišnje PR-a i eto više nego dovoljno novca.

I da Vas podsjetimo:

  • kada je trebalo dokazivati da je plaža koja je pokrenula turizam u gradu Šibeniku „otrovna“ preko noći ste iznašli 100.000 kn proračunskog, javnog novca
  • Vaš ured je za PR aktivnosti u istih tih 6 godina potrošio gotovo 5 milijuna kuna novca građana Šibensko-kninske županije (4.964.193,20 kn)
  • Vaš ured je za reprezentaciju u istih tih 6 godina potrošio gotovo milijun kuna novca građana Šibensko-kninske županije (964.587,91 kn).

Mi Vas po tko zna koji puta u ime svih građana ove županije molimo da riješite obećano, a za početak izvijestite javnost da li se i što pomaklo sa mrtve točke i da nas upoznate sa planom i programom financiranja, te sanacije onečišćenih laguna u Kninu, naravno uz konkretne rokove za izvršenje istih.

A kad smo već kod toga da županija rješava probleme građana, spomenut ćemo samo, ovako iz glave, problem prometne povezanosti gradova Šibensko-kninske županije, problem neadekvatnih osnovnih i srednjih škola po županiji, problem hitne medicine u županiji, problem prijevoza učenika iz nekih dijelova županije, sve problemi koje rješavate već duže vrijeme!", zaključuje Joško Šupe u tom priopćenju.

Iz kategorije: Vijesti