Datum objave: 15. Siječanj 2020

STOP DIVLJIM ODLAGALIŠTIMA / Počela sanacija odlagališta u Grebaštici, Goran Šimić iz Powerliftinga najavio nove volonterske akcije

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnici Zelenog grada d.o.o. započeli su danas sa sanacijom ilegalnog odlagališta otpada na području Grebaštice. Od ranog jutra gotovo 800 metara kubnih otpada odbačenog u prirodu uklanjaju građevinski strojevi i kamioni, a današnja akcija početak je sanacije ilegalnih odlagališta otpada na području grada Šibenika, priopćili su iz  gradske  uprave.

„Ovo su zaista žalosni prizori za vidjeti, a još žalosnije je što je posrijedi jedan od ukupno 20-ak evidentiranih ilegalnih deponija na našem području. Grad Šibenik je u posljednjih nekoliko mjeseci sankcionirao 15 prekršitelja koji su otpad odlagali na za to nepredviđenim mjestima, a trenutno je u postupku isto toliko prekršajnih prijava. U proračunu za 2020. godinu za sanaciju ilegalnih odlagališta otpada osigurali smo 170 tisuća kuna“, kazao je gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska lokacije u Grebaštici te dodao kako će se na kraj ovoj ružnoj praksi nesavjesnih pojedinaca, uz kontinuirano podizanje svijesti među građanima, pokušati stati postavljanjem video nadzora na najkritičnijim točkama.

Direktor Zelenog grada d.o.o. Novica Ljubičić još jednom je istaknuo kako svi korisnici usluga Zelenog grada imaju pravo na besplatan odvoz tri prostorna metra glomaznog otpada s kućnog praga, a navedenu uslugu mogu dogovoriti u šibenskoj komunalnoj tvrtki.

U akciji sanacije deponija u Grebaštici sudjelovao je i predsjednik Powerlifting kluba Šibenik Goran Šimić, ujedno i inicijator brojnih volonterskih akcija čišćenja na području grada Šibenika. Ovom prigodom najavio je nastavak akcija koje će se odvijati tijekom ove godine uz podršku Zelenog grada d.o.o i Grada Šibenika te je pozvao građane na odgovorno ponašanje prema okolišu i odlaganju otpada.

Iz kategorije: Vijesti