Datum objave: 08. Siječanj 2020

PROMETNA NESREĆA / Dijete istrčalo pred moped na Šubićevcu, vozač teško, a dvoje djece lakše ozlijeđeni

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvoje djece lakše je ozlijeđeno, a vozač mopeda (46)  teže u prometnoj nesreći koja se dogodila  sinoć u utorak, 7. siječnja na Šubićevcu, a izazvalo ju je jedno od djece neoprezno pretrčavajući cestu.  

"Jedno od ozlijeđene djece kretalo se Ulicom bana Josipa Jelačićauzdignutim pješačkim nogostupom i potom  neporezno pretrčavalo preko kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza, iako postoji obilježeni pješački prijelaz na udaljenosti manjoj od 50 metara. Dok je pretrčavalo cestu dijete je  ručicom udario motocikl „Aprilia Pegaso 650“, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 46-godišnji vozač, a koji je na motociklu prevozio svoje dijete. Pješak je od udarca pao na kolnik dok je vozač motocikla skupa s motociklom i i svojim djetetom pokušavajući izbjeći nesreću, pao na kolnik  s mopedom koji se nakon toga zaustavio.

O ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo za mladež u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće od strane djeteta pješaka dok je protiv 46-godišnjeg vozača motocikla podneseno Izviješće o počinjenom prekršaju, zbog prijevoza djeteta mlađeg od 12 godina na motociklu.

FOTO: ŠibenikIN (arhiva)

Iz kategorije: Vijesti