Datum objave: 07. Siječanj 2020

ANALIZA REZUTATA IZBORA / Šibenski SDP zadovoljan i rezultatima u Šibeniku jer pokazuju da vraćaju povjerenje građana

Diana Ferić
Diana Ferić

Bez obzira što je Kolinda Grabar Kitarović dobila  oko 900 glasova više od Zorana Milanovića koji je pobijedio na predsjedničkim izborima šibenski SDP je zadovoljan rezultatima glasanja, kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao Tonči Restović, predsjednik GO SDP -a Šibenik.

"Zoran Milanović pun je političkog iskustva, znanja i ono što je najbitnije, on je čovjek s karakterom i stavom koji sigurno neće pričati pričice da bi se svidio većem broju ljudi ili se ponašati populistički, kako smo to viđali prethodnih godina. Zato stvarno mislim da ovim izborom mogu biti sretni i oni koji su glasali za njega, ali i oni koji nisu. Već u samom svom govoru nakon rezultata, Milanović je najavio kakav će biti predsjednik i vjerujem da nas čeka pet godina boljeg života i boljeg pozicioniranja Hrvatske u Europskoj uniji i svim međunarodnim odnosima u svijetu", kazao je  i nastavio:

 "Kada gledamo organizaciju izbora napravili smo korak naprijed  k idealu savršene demokracije, a zadovljni smo i s rezultati u odnosu na 2017. kada smo zabilježili najlošiji rezultat u Gradu Šibeniku. Od tada rastemo, raste broj glasova koji dobivaju naši kandidati. 10 175 glasova koje je Milanović dobio ulijeva nadu. To nas obvezuje kao gradsku  organizaciju za naredne izbore. U brojnim gradskim četvrtima smo uvjerljivo pobijedili. Ostaje nam pojačati aktivnosti i prigradskim naseljima. Na nekim mjestima smo dobili puno više nego do sada, ali to još nije dovoljno".

 

Jelena Matulović Ćaleta, potpredsjednica Županijske organizacije SDP-a govorila je o rezultatima koje je Milanović ostvario na razini Šibensko-kninske županije.

" Naravno da je njegova pobjeda vjetar u leđa samoj stranci, time nas i obvezuje na daljnji rad u SDP-u diljem županije. Konsolidirali smo se i rezultati su tu. Posebno smo zadovoljni postignutim u Tisnom, Primoštenu, Biskupiji, Erveniku pa čak i rezultatima u Kninu i Šibeniku, bez obzira što je predsjednica tu ostvarila veći broj glasova", istaknula je.

 

 

Iz kategorije: Vijesti