Datum objave: 05. Siječanj 2020

REZULTATI IZBORA: Milanović je pobijedio, šibenska nevista otišla u povijest

Diana Ferić
Diana Ferić

Kandidat SDP-a Zoran Milanović pobjedu je odnio u devet županija, uključujući i Grad Zagreb, ali ne i u Šibensko - kninskoj županiji u kojoj je pobjedu odnijela Kolinda Grabar Kitarović.  Najviše glasova birača  Milanović je dobio u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Primorsko-goranskoj, Istarskoj i Međimurskoj županiji te u Gradu Zagrebu. U Šibensko - kninskoj županiji i Šibeniku je pobijedila. 

Najbolji rezultat Milanović je ostvario u Gradu Zagrebu i Istarskoj županiji, a najgore je prošao kod birača u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

PREDSJEDNICA NAJLOŠIJE PROŠLA U MEĐIMURSKOJ I ISTARSKOJ

Kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović pobjedu je odnijela u čak 12 županija i u inozemstvu, ali joj to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Više glasova od Milanovića osvojila je u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj, Ličko-senjskoj, Šibensko-kninskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te u dijaspori.

Grabar-Kitarović najbolje je prošla kod birača u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje ima oko 30 tisuća glasova više od Milanovića, dok je najlošiji rezultat zabilježila u Međimurskoj i Istarskoj županiji.

Iz kategorije: Vijesti