Datum objave: 28. Prosinac 2019

PJEVAČI BETLEHEMSKE ZVIJEZDE / Anđeli dobrote lete Baldekinom i donose u mnoge domove svjetlo ljubavi, dobrote, nade i vjere

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Žitelji šibenske gradske četvrti Baldekin otvorili su vrata svojih domova i svoja srca anđelima dobrote, djeci okupljenoj oko humanitarnog projekta "Pjevači betlehemske zvijezde" kojeg je pokrenula tamošnja župa Presvetog Srca Isusova. Anđeli dobrote prikupljaju pomoć za školovanje svojih siromašnih i gladnih vršnjaka u Africi. Oni posjećuju domove svojih župljana koji su pristali sudjelovati u ovoj lijepoj humanitarnoj akciji i unose u njih blagost i dobrotu, a blagdane čine ljepšima pjevajući im božićne i duhovne pjesme.

"Pjevači betlehemske zvijezde", su djeca iz osnovnih škola koja pripadaju toj župi i svojom će pjesmom ući u domove brojnih obitelji koje su se prijavile da bi pustile djecu u kuće i donirale novčani prilog za pomoć djeci u Africi, poglavito za njihovo školovanje.

Do sada su prikupili veliku i dragocjenu pomoć za školovanju više 180 svojih afričkih vršnjaka. Očekuje se da će ove godine prikupiti pomoć za barem još toliko iako je žitelja u župi Presvetog Srca Isusova sve manje. Župa Presvetog Srca Isusova već desetak godina školuje siromašnu djecu u Africi, koja bez te pomoći nikad ne bi naučili ni čitati ni pisati.

-Iako se naša župa ne ističe po bogatstvu svojih župljana oni su u Hrvatskoj u samom vrhu u humanitarnom djelovanju. Zahvaljujući njihovim novčanim darovima ova župa školuje siromašnu djecu u Africi, koja bez te pomoći nikad ne bi naučili ni čitati ni pisati. Školovanje osmoškolca u Misijskim krajevima godišnje košta 100 eura, a srednjoškolca 150. Pomažući svojim gladnim i siromašnim vršnjacima naša djeca čine dobro djelo, ali istovremeno obogaćuju sama sebe, svoje obitelji i cijelu našu zajednicu, - kazao nam je župnika župe Presvetog Srca Isusova don Tomislav Puljić, - Najveća vrijednost cijelog ovog projekta je što se naša djeca odgajaju u duhu dobrote, altruizma i elementarne ljudske solidarnosti. To što uče kako je dobro činiti dobro ne može se mjeriti materijalnim vrijednostima, a činjenica da u ovoj misiji sudjeluju s radošću i veseljem svemu daje jednu duboku ljudsku i duhovnu dimenziju. Radostan sam i ponosan na sve moje pjevače Betlehemske zvijezde i na sve moje župljane koji će im otvoriti vrata svojih domova i svoja srca.

"Pjevači betlehemske zvijezde" obitelji u župi Presvetog Srca Isusova posjećivat će danas tijekom cijelog dana prema dogovorenom rasporedu i terminima no u akciju se može uključiti svatko tko želi pomoći djeci Afrike .

Iz kategorije: Vijesti