Datum objave: 24. Prosinac 2019

VESELJE NA BADNJAK / Obrtnici Šibenčanima darovali 1 000 porcija bakalara i fritula i uljepšali im Badnjak

Diana Ferić
Diana Ferić

Pustili su ih malo duže da čekaju, ali kada je  umjesto u 11, kako je najavljeno, oko 13 sati krenula podjela  besplatnih porcija bakalara u organizaciji Hrvatske obrtničke komore - Županijske komore Šibenik i udruženja obrtnika Šibenik zadovoljstvu građana nije bilo kraja. "Govori pet jezika", kazao nam je jedan šibenski umirovljenik koji, da nije  ove humanitarne akcije, sigurno danas ne bi kušao bakalar. U pripremi bakalara na brudet članovima obrtničkih udruženja pomagali su i šibenski dogradonačelnici Danijel Mileta i Paško Rakić.

 

 

Skuhali  su ga 1000 kilograma i podijelili oko tisuću porcija, a uz njega su se dijelile i fritule koje su od lani novost na tom  tradicionalnom, predbožićnom  druženju. 

Mirisima bakalara, fritula i kuhanog vina, blagdanskom su ozračju danas pridonijeli i šibenski glazbari koji su zasvirali pred ručak.

" U tavu smo stavili  100 kilograma bakalara, šest litara domaćeg maslinovog ulja, papar, sol i petrusimen. Po tom su domaćem receptu naši stari radili bakalar. Sad ćemo ga još malo doraditi i vidjeti hoćemo li još na kraju staviti penete ili krumpir", kazao nam je  Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore šibensko–kninske županije i predsjednik Ceha ugostitelja hrvatske.

 Šibenski obrtnici već 16. put časte svoje sugrađane  ručkom na Badnjak. 

Iz kategorije: Vijesti