Datum objave: 10. Prosinac 2019

ŠIBENSKI SDP -OVCI O GRADSKOM PRORAČUNU:Prijedlog proračuna je prenapuhan, a HDZ već godinama "prelijeva iz šupljeg u prazno"

Diana Ferić
Diana Ferić
Prijedlog proračuna Grada Šibenika koji će se sutra naći na sjednici Gradskog vijeća je nerealan, prenapuhan, donosi nove namete građanima i u funkciji je prerane promidžbe HDZ -a pred lokalne izbore u 2021. godini, smatraju šibenski SDP - ovci Tonči Restović, predsjednik GO SDP Šibenik i Ivan Rajić, potpredsjednik GO SDP Šibenik, koji su o tome danas održali konferenciju za novinare. 
 
"Radi je  o pompoznom proračunu od nekoliko stotina milijuna kuna, što i nije iznenađujuće što ne iznenađuje. Gradonačelnik  Burić je još u prvom mandatu istaknuo da mu je cilj da se proračun Šibenika približi proračunu Dubrovnika. Njihov je problem što već godinama pretaču iz šupljeg u prazno. Prebacuju se mnoge stavke i projekti iz godine u godinu i zapravo mi nemamo tri godine proračun od 300 ili 400 milijuna kuna, već je to samo napuhavanje tih brojeva, koje na kraju ne budu nimalo stvarne.", istaknuo je Restović dodavši da se nada da je to pretposljednji proračun koji kreira HDZ u ŠIbeniku. 
 
 
Osvrnuo se i na gradonačelnikovo obećanje o reorganizaciji gradskih firmi. 
 
"Tu ću se složiti s gradonačelnikom, to nam je zaista potrebno. No, što se sve od toga provelo? Možda možemo istaknuti primjer Zelenog grada, mada se ni to ne može nazvati reorganizacijom jer su se s osnivanjem te tvrtke samo zadovoljile ambicije nekih gradskih moćnika,  ništa se drugo nije promijenilo", kazao je Tonči Restović.
Ivan Rajić, potpredsjednik GO SDP Šibenik istaknuo je da je predloženi proračun prvenstveno u  interesu HDZ-ove predizborne kampanje za lokalne izbore 2021. godine. Primijetio je i kako se bez razloga povećava broj zaposlenih u gradskoj upravi.
"Znamo da tamo nisu svi neradnici već da ima i radišnih i sposobnih ljudi koji svoje poslove mogu obaviti kvalitetno bez novih pojačanja", rekao je . 
 
 
Posebno je izdvojio planirana ulaganja u vrtiće i školske objekte u narednoj i izbornoj, 2021. godini koja će, u izbornoj godini porasti preko deset puna u odnosu na 2020. godinu kako bi  se HDZ pred izbore dokazao. To je potkrijepio planiranim ulaganjima u vrtiće i škole na području Šibenika:
- Dječji vrtić Ljubica u Crnici dobit će za obnovu dogodine 4 milijuna kuna, a 2021. čak 15 milijuna. Isto tako će se u energetsku obnovu OŠ Petak Krešimir IV iduće godine uložiti 700 tisuća kuna, a godinu poslije 7 milijuna kuna. Takve velike skokove vidimo još i u ulaganja u obnove škola u Dubravi, Vrpolju, Zatonu, Ražinama i na Zlarinu - tvrdi Rajić.
Upozorio je da je sramota što nema ulaganja jedino u školu u Raslini u kojoj djeca, kada pada kiša, sjede u klupama u kabanicama, a u učionicama ima i miševa  pa bi rad te škole mogao biti i zabranjen. 
Iz kategorije: Vijesti