Datum objave: 08. Prosinac 2019

IN MEMORIAM / Umro je Ivan Bukić - Đovani, šibenski pjevač i glazbenik, član klape "Stari prijatelji"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ivan Bukić, šibenski pjevač i glazbenik, član legendarne klape "Stari prijatelji", umro je u 89. godini života. Za njim žale i s tugom ga se sjećaju svi koji su voljeli i voljeli lijepu pjesmu, druženje uz uz glazbu i nezaboravnu legendarnu šibensku klapu "Stari prijatelji". Ivan Bukić među prijateljima zvan Đovani, bio je odličan pjevač strastveno zaljubljen u pjesmu i glazbu. Tko je ikada imao privilegiju čuti "Stare prijatelje" ili neku od starih šibenskih klapa u kojima je pjevao, zapamtili su njegov zvonki bariton. Uz to Bukić je bio i vrstan gitarist. U klapi "Stari prijatelji" pjevao je sa svojom suprugom, među Šibenčanima nikada prežaljenom emotivnom pjevačicom prelijepog glasa, Vjerom koja je preminula prije 29 godina.

Ivan Bukić po struci bio je električar. Prvo zaposlenje dobio je u Tvornici elektroda i ferolugra odakle je prešao u TLM gdje je do umirovljenja bio poslovođa u pogonu Elektro održavanje.

Na glazbenoj sceni Šibenika prvi je puta zasjao 1958. godine kada je u duetu sa suprugom Vjerom zapjevao na jednom od tada popularnih glazbenih natjecanja. Volio je pjevati, a najdraže su mu bile talijanske kancone u koje su unosio srcem i dušom.

Iz kategorije: Vijesti