Datum objave: 06. Prosinac 2019

DO KADA ĆEMO OVO DOPUŠTATI: Na suze smo osudili i našu djeci i unuke, kaže dr.sc. Zrinka Paladino

Diana Ferić
Diana Ferić

‘Plakat ćemo svi mi skupa vrlo skoro zbog svega što smo dopustili, no nepodnošljivija je pomisao da smo na suze osudili i djecu i unuke’, napisala je na svom Facebook profilu arhitektica dr.sc Zrinika Paaldino ne krijući da je slučaj smjene ravnatelja Dječje bolnice Srebrenjak podsjeća na naglo umirovljenje njezinog supruga, čuvenog liječnika Josipa paladina prije nekoliko godina.

Arhitektica i konzervatorica Zrinka Paladino osvrnula se na Facebooku na naprasnu smjenu ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak Bore Nogala. Na cijelu situaciju osvrnula se vjerojatno zato što suosjeća s Nogalom jer je njezin suprug, neurokirurg dr. Josip Paladino, prošle godine doživio slično. Naime, njemu je Ravnateljstvo KBC-a Zagreb odbilo produljiti suradnju. Paladinova priča je završila sretno jer je postao dio tima Radiochirurgije Zagreb u poliklinici u Svetoj Nedelji, no Nogalova je za sada nesretna, prenosimo s portala Net.hr.

Smijenjen zbog ‘nepravilnosti’, a ne zbog golemog iznosa od 60 milijuna eura koje nije bio voljan dati na ‘raspolaganje’ Gradu. Jedan od rijetko sposobnih upravljača, koji je svoju bolnicu digao do svjetske razine, dobio europsku akreditaciju, no primarno našim malim pacijentima osigurao ljudske tretmane i pravu profesionalnu skrb.

Sad može pokrenuti tužbu i nađe li kvalitetnog i nekorumpiranog odvjetnika nakon par godina presuda će glasiti u njegovu korist, isplatit će mu par tisuća kuna za duševne boli i naložiti povratak na radno mjesto. No dotad će mu isteći mandat i na njega se neće moći vratiti. (Ovo je provjereno i životom okušano) Dotad će propasti sve akreditacije, novce će usisati ‘potrebiti’ i upropastit će se i ono malo što još vrijedi u ovoj kaljuži. Na njegovo mjesto čeka neki prebjeg kojeg valja nagraditi za uskakanje u tim ‘sposobnih’ ili netko željan kupljenja tuđeg vrhnja, tko bi radio za se, kao i svako prase.

A gospođe bi u godinama, koje se cijenilo radi njihova stručna djelovanja i nekih časnih postupaka iz prošlosti, ipak netko trebao upitati isplati li se i za koju to cijenu čovjek postaje ljudožder. Na gospođu zamjenicu gradonačelnika ne treba trošiti riječi. I premda bi im navodno trebalo oprostiti ‘jer ne znaju što čine’, nekako ne ide. Jer takvima niti sučeljavanje s činjenicama da im djecu i bližnje više neće imati tko spasiti, zapravo ne znači ništa. Oni će spašavanja bližnjih, zapravo s našim novcima, rješavati negdje vani, možda baš i s našim ljudima koji su otišli jer im je opraštanja bilo dosta.

Rugati se odraslom muškarcu radi suza mogu samo oni kojima do ničega u životu nije bilo dovoljno stalo i koji nikada, osim za se i za svoje, nikome dobra učinili nisu. Plakat ćemo svi mi skupa vrlo skoro zbog svega što smo dopustili, no nepodnošljivija je pomisao da smo na suze osudili i djecu i unuke”, napisala je.

Iz kategorije: Vijesti