Datum objave: 06. Prosinac 2019

SREĆI NEMA KRAJA:Djeca s teškoćama u učenju U "Izvoru ljubavi" konačno dobila stručni tim - logopeda i rehabilitacijskog edukatora

Diana Ferić
Diana Ferić
Udruga "Izvor ljubavi" koja okuplja djecu s teškoćama u učenju i njihove roditelje dobila je najljepši blagdanski poklon - konačno su na duže razdoblje osigurali logopeda, stručnjaka koji im je najvažniji, a s njim su  u paketu dobili još jednog važnog stručnjaka -  edukacijskog rehabilitatora koji radi na cjelokupnom razvoju djece, pogotovu na poboljšanju njihovih kognitivnih sposobnosti. 
 
Onome tko ne zna koliko je važna pomoć logopeda  za djecu s disleksijom i drugim poremećajima u učenju možda će se sreća koju je s nama podijelila Majda Ivanda učiniti pretjeranom, ali to je zaista iskrena reakcija koja dovoljno govori o tome koliko je toj udruzi stalo do dobrobiti njezinih članova i njihovom napretku u učenju i životu uopće.  Pomalo je žalosno to što djeca s teškoćama u učenju nemaju takvu pomoć  u obrazovnom sustavu i što  sve ovisi o jednoj civilnoj udruzi. Problem je i što je vrlo malo logopeda u Hrvatskoj, a potrebe su sve veće. 
 
 
 
 
Imali su sreću što su njihove potrebe prepoznale dvije mlade stručnjakinje iz Zadra, logopedica Nikolina Jezernik i edukacijska rehabilitatorica Nina Barić koje su u Zadru osnovale privatnu praksu i, nakon što ih je Majda Ivanda od prošlog ljeta nagovarala i "vrbovala", pristale su jednom tjedno i to svakog petka od 15 do 19. 30 sati  pružati svoje usluge  članovima udruge "Izvor ljubavi".
 
 
"S gospođom Ivandom smo u kontaktu od ljeta i prihvatile smo njezinu ponudu. Drago nam je što možemo pomoći  djeci iz Šibenika s teškoćama u učenju. Znamo da je logopeda malo i da su do sada imali zbog toga velikih problema. Već sada je pritisak veliki  - javilo nam se  peetnaestero djece, ali nadamo se da ćemo za svakog naći dovoljno vremena i da ćemo im pomoći", kazale su nam te mlade zadarske stručnjakinje koje je došao prvog dana njihove prakse u Šibeniku pozdraviti i Paško Rakić, zamjenik šibenskog gradonačelnika koji je velika potpora udruzi "Izvor ljubavi".  
 
"Glavno je da smo sada osigurali ovaj stručni tim. Već sada znamo da je malo to što će dolaziti samo jednom tjedno jer već sada im je raspored pretrpan. Moram još negdje dolovno ugurati četvero djece. Vjerujem da ćemo uz daljnju potporu Grada Šibenika i Šibensko - kninske županije tu stručno pomoć sljedeće godine moći i proširiti", uvjerena je Majda Ivanda kojoj je doslovno pao "kamen sa srca" zbog toga što su konačno dobili logopeda. 
 
Udruga "Izvor ljubavi" djeluje već 12 godina. 
 
 
 
Udruga "Izvor ljubavi" organizira dodatnu nastavu za više od 30 učenika s kojima rade i njihovi volonteri. Kreativnu radionicu za razvijanje samopoštovanja i jačanje osobnih darovitosti /crtanja, modeliranja, glume,plesa,glume, informatike  vodi  Antonija Sutlović . Tu su i Franka Periša,mag. hrvatskog jezika, Dinka Miočević,mag. razredne nastave i matematike, Karlo Garma, mag politologije i Anita Živković, prof. engleskog jezika. Sve su to uglavnom mladi ljudi i pozitivno je to što ih i takav poziv ispunjava.
 
" Nezaposlena sam pa volontiram u Udruzi "Izvor ljubavi", ali sigurna sam da bih volontirala i da imam posao. Drago mi je što pomažemo djeci i što vole dolaziti kod nas  jer im to olakšava savladavanje školskog gradiva. Najvažnije je to što oni to sami vide taj napredak", ističe Franka Periša. 
Iz kategorije: Vijesti