Datum objave: 02. Prosinac 2019

IMA I ŠTRAJKBREJKERA: U Tehničkoj školi u Šibeniku organizirana djelomična nastava jer petero profesora radi

Diana Ferić
Diana Ferić

Opći štrajk nastavlja se i danas u školama u Hrvatskoj, a u Tehničkoj školi u Šibeniku nastava se ipak djelomično provodi jer pet profesora ne štrajka pa je pet od 16 razreda pozvano danas na nastavu.

To nam je potvrdio i Joško Belamarić, ravnatelj te škole. "Petero kolega je izrazilo želju da će raditi i mi smo učenike pozvali u školu. Jedan od njih od početka ne štrajka, a ostala četvorica su danas odlučila prekinuti štrajk i vratiti se u učionice. Nisam ih pitao za razloge", kazao nam je.

 

Nakon višesatnih pregovora Vlade i sindikata održanih u nedjelju dogovor nije postignut te će se s razgovorima nastaviti u ponedjeljak u 14.30. Do postizanja dogovora nastavlja se štrajk u svim školama u Hrvatskoj.

Podsjetimo, prosvjetarima su u prošlotjednoj ponudi Vlade, ponuđeni dodaci kroz granski kolektivni ugovor (3% od 1. prosinca ove godine i 1% od 1. lipnja iduće godine) te 'osigurač' od 1% koji bi se aktivirao na plaći za prosinac 2020. ukoliko ne bude donesena Uredba o koeficijentima. Uz to svim sindikatima javnih i državnih službi nudi se povećanje osnovice 2+2+2% (od 1.1., 1.6. i 1.10. iduće godine).

Sindikalno članstvo na referendumu je velikom većinom odbilo tu ponudu, inzistirajući na izjednačavanju koeficijenata.

 

 

Danas je 36. dan štrajka u školama u Hrvatskoj.

Iz kategorije: Vijesti