Datum objave: 29. Studeni 2019

ŠTRAJK U ŠKOLAMA SE NASTAVLJA: Sindikati odbili vladin prijedlog jer se bore ne samo za koeficijent nego za dostojanstvo

Diana Ferić
Diana Ferić

Ponuda vlade o povećanju plaća, glatko je odbijena  velikom većinom i u osnovnim i u srednjim školama, a štrajk ide dalje, kako su na konferenciji za novinare danas u 11 sati priopćili Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja i Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.

"Početkom rujna sindikati su pokrenuli štrajk nakon mirenja sa ciljem podizanja koeficijenta složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja", rekao je Mihalinec.

"Upravo danas, nakon izjašnjavanja članstva o ponudi vlade, rezultat je sljedeći: u srednjim školama se odazvalo 14.046 zaposlenih. 12.491 je bio protiv ponude vlade, to je 88,93 posto", rekao je Mihalinec.

"Odazvat ćemo se na svaki sastanak, ako ga bude", rekao je Mihalinec.

"Ono što odbijamo je govor mržnje koji se počeo širiti mrežama, mi to ne vodimo, ne organiziramo, mi nismo administratori", rekao je Mihalinec i pozvao medije da ne objavljuju takve stvari.

Šprem: Štrajk ide dalje

Riječ je uzela Sanja Šprem.

"Cijela Hrvatska je ovo čekala, da vidi kakvi su rezultati izjašnjavanja. Rezultati nas ne iznenađuju. U osnovnim školama o ponudi vlade i nastavku štrajka pristupilo je 31.670 zaposlenika, to je izlaznost od 68 posto. 95,26 posto odbilo je ponudu vlade i izjasnilo se da se štrajk nastavlja", rekla je Sanja Šprem.

"Zaposlenici detektiraju niz problema koje treba hitno riješiti", rekla je Sanja Šprem. Dodala je da je to cijeli niz problema poput viška administracije i zabrane zapošljavanja.

"Vlada u ovom momentu, s ovakvim odgovorom, mora shvatiti da su naši zaposlenici koeficijent složenosti poslova poistovjetili s koeficijentom dostojanstva", rekla je Šprem.

"Na našem prosvjedu najvažnija je riječ bila dostojanstvo", dodala je.

"'Štrajk ide dalje na valu nezadovoljstva, problemi se moraju početi rješavati", dodala je na kraju, prenosimo s portala Index.hr.

Iz kategorije: Vijesti