Datum objave: 21. Studeni 2019

INCIDENT: Muškarac nožem napao policajca dok je pomagao Hitnoj službi da mu pruže liječničku skrb

Diana Ferić
Diana Ferić

Muškaraca star 57 godina kojemu je, prema dojavi koju je dobio Centar za socijalni rad, bila potrebna liječnička skrb pružao je otpor i nožem je napao policajca koji je pomagao Hitnoj pomoći koja je došla u njegov stan kako bi mu pružila liječničku pomoć. Osumnjičen je za ubojstvo u pokušaju i prisile prema službenoj osobi, sve na štetu dvojice policijskih službenika Policijske uprave šibensko kninske.

"Utvrđeno je da su 16. srpnja u Šibeniku, nakon zaprimljenog poziva od strane Centra za socijalnu skrb Šibenik da je osumnjičenom nužna zdravstvena pomoć, policijski službenici izašli na mjesto događaja, zbog pružanja pomoći Hitnoj medicinskoj službi. Tijekom tog postupanja, nakon ulaska u stan, osumnjičeni se oglušio o zapovijed policijskog službenika, pri čemu je pružao aktivni otpor i tom prilikom nožem napao policijskog službenika s namjerom da ga usmrti, kada ga je lakše ozlijedio. Pružanjem aktivnog otpora, osumnjičeni je uporabom sile sprječavao i drugog policijskog službenika u obavljanju njegove službene radnje koja je u okviru njegovih ovlasti, kojom prilikom je i njega lakše ozlijedio", kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske.

         Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, jučer, 20. studenog, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.  

Iz kategorije: Vijesti