Datum objave: 19. Studeni 2019

ŠTRAJK U ŠKOLAMA:Štrajk se danas nastavlja u cijeloj Hrvatskoj iako je Vlada najavila da neće plaćati dane provedene u štrajku

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je u ponedjeljak navečer postalo službeno da sindikati kreću u frontalni štrajk u cijeloj Hrvatskoj sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, sugovornik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava rekao je kako Vlada ostaje pri već komuniciranim stavovima, da je sindikatima sve udovoljeno te im se neće platiti dani u štrajku nakon 15. studenoga, kada su odbili još jednu ponudu Vlade, prenosimo s tportala.

 

Anketa među nastavnicima i profesorima u oko 300 škola pokazala je da više od 91 posto njih želi nastaviti štrajk.

 

Nakon što je u ponedjeljak navečer postalo službeno da sindikati kreću u frontalni štrajk u cijeloj Hrvatskoj sve do ispunjenja njihovih zahtjeva, sugovornik u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava rekao je kako Vlada ostaje pri već komuniciranim stavovima, da je sindikatima sve udovoljeno te im se neće platiti dani u štrajku nakon 15. studenoga, kada su odbili još jednu ponudu Vlade

 

'Zahtjevi sindikata uvaženi su kroz povećanje osnovice od 6,12 posto u idućoj godini, i dodatnih dva posto od 1. srpnja ako ne bude donesen novi model koeficijenata plaća u javnim službama. Time je Vlada stava da je udovoljeno zahtjevima sindikata te kako nema elemenata koji bi opravdali da se plati štrajk nakon 15. studenoga', poručuju iz Ministarstva rada.

Dodaju i kako još jednom pozivaju učitelje i nastavnike da preispitaju svoju odluku o štrajku, prenosi Jutarnji list.

U 10 sati sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za novinare izvijestit će o štrajku u osnovnim i srednjim školama te najaviti daljnji tijek štrajka. O tim temama govorit će predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec i čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

'Ukoliko budemo i dalje jedinstveni i odlučni, Vlada Republike Hrvatske bit će primorana ponovno sjesti s nama za pregovarački stol i ponuditi prihvatljivo rješenja', stoji u pismu Branimira Mihalinca članovima sindikata odaslanom ranije.

Iz kategorije: Vijesti