Datum objave: 18. Studeni 2019

ŠVERC MIGRANATA: Zadranin uhićen kod Knina s četiri ilegalna migranta u autu

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je na kninskom području,. kod Radučića uhitila taksistu u vozilu zadarskih registracijskih oznaka u kojem je švercao četvoricu migranta, jednog iz Iraka i trojicu iz Afganistana. Osumnjičen je za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Taksist je uhićen, a migranti su protjerani iz Republike Hrvatske. To mi nije prvi takav nezakoniti posao.

"Osumnjičeni je 13. studenog oko 21.20 sati u mjestu Radučić po policijskim službenicima za zaštitu državne granice zatečen da upravlja taxi vozilom Ford Fokus, zadarskih registracijskih oznaka u kojemu su zatečene četiri osobe bez osobnih isprava. Kriminalističkim istraživanjem na ove okolnosti je utvrđeno da je osumnjičeni iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj trojici državljana Afganistana i jednom državljaninu Iraka, za koje je utvrđeno da su 13. studenog nezakonito prešli državnu granicu između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom je utvrđeno da je osumnjičeni u još dva navrata, po jednom u mjesecu listopadu i studenom na opisani način iz koristoljublja omogućavao kretanje i boravak osobama koje su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok su četvorici stranaca, zbog prekršaja nezakonitog prelaska državne granice i nezakonitog boravka u Republici Hrvatskoj, donijeta Rješenja o protjerivanju iz Republike Hrvatske s zabranom ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u vremenu od 1 godine računajući od dana napuštanja.

Iz kategorije: Vijesti