Datum objave: 15. Studeni 2019

Jučerašnju prometnu nesreću kod Njivica izazvao 63 - godišnji vozač, a teško je stradalo jedno dijete

Diana Ferić
Diana Ferić

Policija je priopćila detalje vezane za prometnu nesreću koja se dogodila jučer oko 15 sati u njivicama, kod izlaza na magistralu,a u kojoj je teže ozlijeđeno dijete kao putnik iz osobnog automobila Renault. Dijete je prevezeno nadaljnje liječenje u Klinički bolnički centar Split, dok su 23-godišnja vozačica i 19-godišnji putnik iz tog osobnog automobila lakše ozlijeđeni. nIzazvao ju je 63 - godišnji vozač BMW -a.

 

"Do prometne nesreće je došlo kada je 63-godišnji vozač pri upravljanju osobnim

automobilom BMW, njemačkih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D-8 , izsmjera Njivica prema Šibeniku, zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste, u desnom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom prešao na prometnu trakunamijenjenu za vozila iz suprotnoga smjera, gdje je došlo do sudara njegova vozila sosobnim automobilom Opel, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je tom cestom iz smjeraŠibenika u smjeru Njivica upravljala 55-godišnja vozačica. Uslijed udara to vozilo uzanošenju i rotiranju prelazi na južnu prometnu traku, gdje je došlo do sudara tog vozila iosobnog automobila Kia, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je iz smjera Njivica prema

Šibeniku upravljao 48-godišnji vozač, Osobni automobil BMW nakon sudara nastavljanekontroliranu vožnju po sjevernoj prometnoj traci, gdje dolazi do sudara tog vozila sosobnim automobilom Renault, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je smjera Šibenika usmjeru Njivica, upravljala 23-godišnja vozačica, koja od siline udara biva odbačena izvankolnika, gdje se i zaustavlja, dok se osobni automobil BMW u rotiranju zaustavio na južnojprometnoj traci, "kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.

 

Protiv 63-godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnomodvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Iz kategorije: Vijesti