Datum objave: 09. Studeni 2019

HUMANITARCI: NK Zagora organizira sportsko - zabavno događanje za pomoć svom neumornom članu, teško bolesnom Mirku Matijašu

Diana Ferić
Diana Ferić
Sudbina je htjela da šezdesetdvogodišnjeg Mirka Matijaša  svestranog i neumornog  ravnatelja osnovne škole u Marini, možda najdugovječnijeg ravnatelja u Dalmaciji, potom profesora, fotografa, fotoreportera, novinara, tekstopisca  u njegovom neumornom radu zaustavi teška bolest koja je ga je trenutno vezala i za kolica no njegovi mještani s unešićkog područja  žele mu pružiti i financijsku i psihološku potporu pa danas za njega u Unešiću organiziraju   humanitarnu utakmicu  između veterana Hajduka i Nogometnog kluba Zagora. Bit će to sportsko - zabavno događanje pa će nastupiti Dado Topi. Nenad Vetma, Ante Skelin, Ivan Cinotti Cima i Boris Oršić. To događanje počinje u 14 sati.
 
 

"Ova plemenita osoba simbol je našeg kluba koja živi za svoj kraj i klub. Koliko je samo riči i članaka dao, a tek pjesama kao i čuveni film ‘Fenomen s krša’: pomagao je klubu u svakom trenutku  a sada je red na nama da pomognemo njemu. Dragi svi, naš čovik, profesor, novinar, umjetnik, zaljubljenik u svoju Zagoru, gospodin Mirko Matijaš je u ozbiljnim zdravstvenim problemima. Nakon operacije leđa završio je u invalidska kolica. Trenutno je u toplicama, a pokušaj da se oslobodi kolica potrajat će dugo, s toga i troškovi su veliki. Mirko cili svoj život radi sa srcem i dušom bilo u školi ko ravnatelj, profesor, pišući pjesme koja je jedna tek uglazbljena, a pjeva je Dado Topić koji će je promotivno otpjevati u subotu na Borovištu. Otvorimo i mi sada svi skupa srce i dušu, pomognimo našem Mirku kojeg ja od milja zovem ‘ministar kulture Zagore Dalmatinske’ – stoji u pozivu trećeligaša iz Unešić.

 

Matijaš je rođen u Nevestu kod Unešića i veliki je zaljubljenik u svoj kraj pa tako i nogometni klub Zagora, ali istodobno je i zaljubljenik u Hajduk.

 
Dado Topićev će uglazbio njegove dvije pjesme, jednu navijačku za NK Zagora i pjesmu "Zemlja glasno zove nas". Matijaš je surađivao i s pokojnim Vinkom Cocom koji je otpjevao nekoliko njegovih pjesama, uz ostali i "Hrvatski ponos" po kojoj je bolnica u Kninu dobila naziv. 
Iz kategorije: Vijesti