Datum objave: 06. Studeni 2019

MUKE PO BRODARIČANIMA:Zbog reduciranih autobusnih linija osjećaju se kao građani drugog reda

Diana Ferić
Diana Ferić
Stanovnici Brodarice su, kada je riječ o  lokalnim autobusnim linijama, žrtve građevinski radova u Šibeniku! Tako ispada po odgovoru koji smo vezano za značajno reduciranje broja autobusnih linija na relaciji tržnica - Brodarica i natrag dobili iz gradske uprave.
 
Broj tih linija je od 1. listopada značajno smanjen pa tako ujutro autobus iz Šibenika na Brodaricu vozi u 10.30 sati i tek onda u 13.05 onda opet zadnji popodnevni autobus je u 16.05 i onda tek u 19.10, a  zadnji večernji je u 9.35 sati. 
 
Takvim linijama ne bi bili zadovoljni ni stanovnici nekog sela u zaleđu, a kamo li stanovnici dijela Grada Šibenika što Brodarica jest. Uskraćeni su svi oni koji su ovisni o prijevozu autobusima,a  to znači u prvom redu stariji ljudi te djeca i mladi. 
 
Treba se samo provozati tim  zadnjih jutarnjih autobusom u kojem stoji doslovno "čovjek na čovjeku" , a da prometna inspekcija radi svoj posao ne bi takve vođenje niti dopuštala. Tim se autobusima voze i svi koji idu u Dalmare centar pa je gužva i zbog toga još veća.
 
 
 
"Mislim da ne treba puno objašnjavati kako se mještani Brodarice i Krapnja osjećaju nakon što su ostali bez velikog broja autobusnih linija. Mislimo da takav tretman ovog dijela Grada Šibenika nije opravdan i tražimo da se autobusni prijevoz uskladi s našim potrebama", kaže Bačelić koji očekuje da će biti pozvan na sastanak u gradsku upravu.
 
No čini s eda u gradskoj upravi nisu previše zabrinuti zbog nezadovoljstva stanovnika Brodarice. na naš upit što su u vezi s tim poduzeli kratko su birokratski odgovorili: „S ATP-om je održan sastanak po pitanju voznih linija na području čitavog grada jer je iste bilo nužno redefinirati s obzirom da je glavna gradska prometnica - Ulica kralja Zvonimira - do lipnja 2020. zatvorena za sav autobusni promet. Postojeći vozni red se nije mogao održati te je redefiniran na način da je zadržana ukupna mjesečna kilometraža ATP-ovih autobusa uz što se, zbog sada duže trase vožnje za pojedine linije, morao reducirati broj polazaka ukupnog broja linija. ATP je trebao, u dogovoru s gradskim četvrtima i mjesnim odborima, optimizirati linije sukladno gore navedenom."

 

To zapravo znači da su Brodaričani izvukli deblji kraj i da nikog ne zanimaju njihove životne potrebe, a gradska uprava bi trebala biti upravu u funkciji njihovih ispunjavanja i zadovoljavanja. U ovom slučaju se još jednom pokazuje da tako nije jer su zajedno s "Autotransportom" reducirali linije bez dogovora s mjesnim odborima.

Iz kategorije: Vijesti