Datum objave: 14. Listopad 2019

Zbog slučaja silovanja maloljetnice u Zadru šibenska modna kreatorica pisala premijeru, predsjednici i sucu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zgražanje i poziv na akciju,  kako bi se takvi ogavni zločini spriječili, masovne su reakcije građana na Facebooku na vijest da je sudac istrage pustio na slobodu sedmoricu mladića iz Zadra od 17 do 19 godina protiv kojih je podignuta kaznena prijava zbog sumnje da su u godinu dana, od kolovoza prošle do srpnja ove godine, u više navrata grupno silovali tada 15-godišnju djevojku. Priča se da je riječ o "tatinim sinovima".

Mladići maloljetnicu nisu "samo" silovali, nego su ta silovanja snimali mobitelom i tim snimljenim filmovima je godinu dana ucjenjivali kako bi od nje iznudili nove seksualne odnose, uz prijetnje da će filmove poslati njenim roditeljima i prijateljima ako na to ne pristane. Kako bi je dodatno uvjerili u svoje namjere, 15-godišnjakinju, a kasnije i kao 16-godišnjakinju, pretukao je u nekoliko navrata njezin bivši dečko koji je ujedno bio i jedan od silovatelja, piše Zadarski.hr.

 

Šibenska modna kreatorica Ivana Grimani nije se zaustavila samo ja vanom zgražanju nad  tim monstruoznim slučajem nego je, kako je  objavila na svom Facebook profilu, poslala e mailom pisma hrvatskoj  predsjednici, premijeru, pravobraniteljici za djecu i predsjedniku zadarskog suda.

 

" Dragi moji, ovaj zadnji horor iz Zadra je toliko mučan i stravičan da ako izostane hitna reakcija zapovjednih u lancu institucija, možemo se svi zajedno smatrati sudionicima. Društvo nam je bolesno, stvorili smo čudovišta na svim razinama. Suci se igraju s odlukama i presudama, dok su žrtve malodobna djeca. HEJ DIJETE JE TO!?! Poslala sam mail, tkz. prosvjednu notu predsjednici, predsjedniku vlade, pravobraniteljici i predsjednici suda u Zadru. Valjda su oni nadležni. Možete i vi pokušati ili predložite nešto pametnije. Da kojim slučajem živim u tom mjestu i poznajem roditelje bolesno izopačenih umova, sigurno ne bi zadržali anonimnost. Sudac je morao pokazati odgovornost i poslati jasnu poruku. Ne govorimo više o izoliranom slučaju.. Tko je sljedeći?", napisala je.


Za teška kaznena djela protiv spolne slobode, za spolni odnos bez pristanka, bludne radnje, prijetnje, tjelesne ozlijede i iskorištavanje djece za pornografiju na štetu maloljetnice policija je prijavila dvojicu 19-godišnjaka, tri 18-godišnjaka te dvojicu 17-godišnjaka. Petorica su iz istog mjesta, a dvojica žive u susjedstvu. Policija je prošli petak privela petoricu mlađih punoljetnika, bez dvojice osumnjičenih maloljetnika, a nakon što su u subotu ispitani u Županijskom državnom odvjetništvu i kod suca istrage Županijskog suda u Zadru, svi su pušteni da se brane sa slobode, piše Zadarski.hr.

 

Sudac istrage Ivan Marković, prema neslužbenim informacijama, nije našao razloge zašto bi petoricu osumnjičenih silovatelja zadržao u istražnom zatvoru, iako im je odredio mjere zabrane prilaska i komunikacije sa žrtvom ovog strašnog nasilja, koja inače živi s njima u istom mjestu!

 

Maloljetnica je, kako neslužbeno doznaje Zadarski, postala žrtva masovnog seksualnog iživljavanja sedmorice mladića od ljeta prošle godine, kada joj je bilo 15 godina. Bila je dio istog društva koje se zajedno provodilo preko ljeta, a jedan o mladića među njima bio joj je bivši dečko. U jednoj večeri zajedničke zabave, na kojoj se konzumirao alkohol i droge, na 15-godišnjakinju su nasrnula trojica mladića. Među njima je bio i njezin bivši momak. Odveli su je u jednu sobu, zaključali i potom je jedan 19-godišnjak silovao. Tada su nastali i prvi mobitelom snimljeni filmovi s kojima će je kasnije ucjenjivati. Na kraju je njezin bivši dečko i istukao kako bi je "uvjerio" da o tome nikome ne govori.   

Iz kategorije: Vijesti