Datum objave: 25. Rujan 2019

Izabran izvođač radova na gradnji studentskog doma na Palacinu vrijednih oko 55 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski dom na Palacinu u Šibeniku gradit će zajednica ponuditelja Lavčević d.d., i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita koji su dostavili ekonomski najpovoljnija ponudu s cijenom ponude od  oko 55 milijuna kuna, nakon što je Veleučilište u Šibeniku, nositelj projekta izgradnje Studentskog doma Palacin, provelo otvoreni postupak javne nabave, priopćili su iz šibenskom Studentskog centra.


U tijeku je rok mirovanja od 15 dana, te ukoliko ne bude izjavljenih žalbi, pristupit će se potpisivanju ugovora s odabranim ponuditeljem.

 

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije ukupne površine 7.863,38 m2 izgraditi će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba.
Projektom se želi osigurati odgovarajući studentski standard za nedomicilne studente kroz organizirani smještaj s naglaskom na studente u nepovoljnom položaju, što je jedan od preduvjeta ostvarivanja jednakih prava na obrazovanje svim studentima, bez obzira na njihov socijalni i zdravstveni status.

 

U budućem studentskom domu kojim će upravljati partner na projektu Studentski centar Šibenik bit će i restoran sa 100 sjedećih mjesta te sadržaji poput novih učionica, knjižnice i infrastrukture namijenjene za kvalitetno provođenje vremena.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 85.356.107,55 kuna, a Europska unija sufinancira ga s 79.680.000,00 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.
 

Iz kategorije: Vijesti