Datum objave: 24. Rujan 2019

Šibenska narodna glazba nastupila je danas u Bruxellesu, ispred EU parlamenta na poziv Tonina Picule

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska narodna glazba svirala je danas u Bruxellesu ispred sjedišta Europskog parlamenta u organizaciji šibenskog europarlamentarca Tonina Picule.

" Malo se orkestara može pohvaliti u Hrvatskoj i izvan nje kontinuiranim djelovanjem od čak 170 godina. Njihov dolazak u Bruxelles predstavlja priznanje i zahvalu jednoj doista snažnoj i uvjerljivoj tradiciji - rekao je Picula.

 

Šibenska narodna glazba osnovana je 1848. godine i prošle godine su proslavili 170. obljetnicu.
Picula je dodao da će nakon nastupa glazbenici imati prigodu upoznati se s funkcioniranjem Europskog parlamenta.

 

-"Zahvaljujući Piculi, čast nam je da smo donijeli tračak Dalmacije ispred Europskog parlamenta. Prostor je krasan, akustika odlična. Kao što vidite imamo odore i lijepo smo izgledali. Dojmovi su više nego dobri ", rekao je Boris Štokalj, najstariji član Šibenske narodne glazbe, po godinama i po stažu, kako javlja HINA.

"Glazba je dika Šibenika! Dobro poznati dalmatinski taktovi zagrijali su trg ispred Europskog parlamenta i potjerali uvijek prisutnu briselsku kišu! Šibenska Narodna Glazba danas je u europskoj prijestolnici obilježila svojih 170 godina djelovanja te na moj poziv izvela koncert u Bruxellesu, prvi u svojoj dugoj i uspješnoj povijesti", napisao je Picula na svom Facebook profilu.
 

Iz kategorije: Vijesti