Datum objave: 15. Rujan 2019

Ivan Rude obznanio da ulazi u utrku za predsjednika Republike Hrvatske na predstojećim izborima

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivan Rude objavio je večeras, upravo na Varoškoj fešti,a i sam Varošanin, da će se kandidirati na predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske.
"Ja u Varošu živim na čudnom mjestu- S jedne strane iznad mene počinje ulica Nikole Tesle, a svi znamo tko je on bio, a s druge strane je Miminac, naziv za koji još nitko, niti jedna lingvist nije otkrio što znači pa mi je to prvi znak da je tu nešto posebno. Onda, kroz ovu našu Varoš prolaze čude, vidljive i nevidljive pare. Odozdo dolaze dva jaka igrača Šarac i Brešan, iz Nikole Tesle Arsen, Mišo Vice. Očito da tu pušu neki posebni vjetrovi pa sam sam sebi kazao - pa možda i ja uhvatim barem tri posto toga, a to mi je dovoljno da krenem u ovu avanturu predsjedničkih izbora", kazao je Rude praćen ovacijama brojnih posjetitelja varoške fešte,a posebno ekipa iz takozvane "Bono republike" u Šibeniku.
 

To je duhovito, šaljivo objašnjenje razloga zbog kojeg ulazi po drugi put u utrku za predsjednika RH, a ono ozbiljno izrekao je nedavno u Jutarnjem listu.

 

"Okidač za odluku jeste pojačana pažnja na govore aktualnih kandidata. Ne mogu razumjeti zašto su ti kandidati opsjednuti sami sobom i banalnim, da ne kažem nevažnim pa i nesuvislim pitanjima (problemima), ispada da nisu sposobni razlikovati bitno od nebitno. A što je važnije od toga - ne može put izlaza iz prašume problema u kojoj je zalutala Hrvatska pronaći onaj tko i sam luta. Svi su kandidati bogati s nekim verbalnim i ‘pametnim’ doskočicama, ali ja u njima ne vidim nekog dubljeg sadržaja - samo poza, fraza i često nebuloza. Sve je to čista osobna ambicija - nema tu mjesta za narod osim na riječima", smatra Rude.
 

Iz kategorije: Vijesti