Datum objave: 12. Rujan 2019

Kome smetaju pomirljive i trezvene izjave župana Pauka pa ga proglašavaju izdajnikom i gađaju zgradu Županije jajima

Kome smetaju pomirljive i trezvene izjave župana Pauka pa ga proglašavaju izdajnikom i gađaju zgradu Županije jajima
Diana Ferić
Diana Ferić

Raste i namjerno se podgrijava u javnosti mržnja prema Srbima u Hrvatskoj, vjerojatno u funkciji predstojećim predsjedničkih izbora i borbe za desno orijentirano biračko tijelo pa se odnos prema toj nacionalnoj manjini, a u Hrvatskoj ih ima svega 4 posto, i izjave njezinih vođa predstavljaju kao glavno nacionalno pitanje. Prelilo se to očito i u Šibensko - kninsku županiju pa su prije nekoliko dana osvanule parole i županu Pauku kao izdajniku, a protekle noći je netko jajima gađao ulaz u zgradu Šibensko - kninske županije. Bacili su desetak jaja.

 

Nije teško zaključiti da je to vezano s reakcijom župana Gorana Pauka na nedavne napade na građane srpske nacionalnosti u Uzdolju i Đevrskama. Pauk je tada među prvima trezveno reagirao i svatko tko voli ovu državu sigurno bi to želio potpisati. Napisao je tada na svom Facebook profilu:

 

" Veliko bogatstvo naroda šibensko-kninskog je u njegovoj raznolikosti. A te razlike su male i uz to pripadamo istoj kršćanskoj obitelji u kojoj razlike i različitosti ne bi trebale biti čimbenik razdvajanja već spajanja i skladnog zajedničkog življenja, a time i dobar temelj budućeg razvoja. I nekako u tom duhu ja održah i besidu na zajedničkom ručku i potom odoh doma kad eto nakon dva dana - hladan tuš. Sve ono šta činiš i radiš u duhu zajedništva ostane zasjenjeno divljanjem i iživljavanjem skupine pijanih i maskiranih faca nad ljudima srpske nacionalnosti koji su u kafićima, u Uzdolju i Đevrskama, družili se gledajući nogometne utakmice Zvezde i zamislite Dinama. Tužno i žalosno je da očito još postoje oni koji ne shvaćaju da smo rat vodili samo protiv onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju, a govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub, slušati drugačiju glazbu ili biti Srbin u Hrvatskoj nije velikosrpska politika nego demokratska tekovina za koju smo se isto tako borili. Zato se nadam brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih 'junačina", napsiao je župan Pauk.

 

Ovom objavom zadobio je mnoge simpatije u javnosti, ali očito nekim junačinama su te riječi zasmetale jer oni žele sukob, a ne toleranciju i suradnju.
Zato je u svemu ovom najbitnije da policija pronađe počinitelej i sankcionira takvo ponašanje i takve postupke.

 

Iz kategorije: Vijesti