Datum objave: 27. Kolovoz 2019

Danas se bira ravnatelj šibenske gimnazije između dvoje kandidata

Diana Ferić
Diana Ferić

Nastavnio vijeće  šibenske gimnazije Antuna Vrančića danas će u 13 sati donijeti odluku o tomu koga žele za novog ravnatelja  te najstarije šibenske srednjoškolske institucije, a kandidati su Zoran Smolić, nekadašnji ravnatelj Industrijsko - obrtničke škole, bivši šibenski podžupan i pomoćnik ministra obrazovanja te Eleonora Rupić rođena Belamarić profesorica engleskog jezika u Industrijsko - obrtničkoj školi. Treći kandidat koji se javio na natječaj Emil Božikov, bivši ravnatelj OŠ Brodarica nije prošao "prvo sito" Školskog odbora i dobio je najmanji broj bodova.

 

To je drugi pokušaj izbora ravnatelja šibenske gimnazije nakon što je dosadašnji ravnatelj mr.sc. Josip Paić otišao u mirovinu. Prije mjesec dana kandidati za ravnatelja Gimnazije "Antun Vrančić" u Šibeniku bili su Emil Božikov i Zoran Smolić. Oba su kandidata prošla kroz vrednovanje kompetencija, gdje se ocjenjivala njihova informatička stručnost, poznavanje stranih jezika te eventualno sudjelovanje u nekim europskim projektima. Božikov i Smolić su nakon toga imali jednaki broj bodova, a priliku da svoj program izloži članovima Školskog odbora i gimnazijskih vijeća dobio je Emil Božikov. On je prednost stekao pozvavši se na prava nezaposlenih branitelja, ali na sjednici Školskog odbora Emil Božikov nije dobio dovoljan broj glasova, pa je natječaj za ravnatelja ponovno raspisan.

 

 

 

Kako neslužbeno doznajemo, djelatnici Gimnazije imaju pozitivno mišljenje o oboje kandidata, ali vlada uvjerenje da će presuditi politički kriteriji u korist Zorana Smolića. Zanimljivo je da nitko od gimnazijskih profesora nema ambicije postati ravnateljem te škole koja se smatra jednom od stožernih obrazovnih institucija u Šibeniku koja je stara više od 100 godina.

 Velikom većinom glasova Nastavno vijeće podržalo je Zorana Smolića. 
 

Iz kategorije: Vijesti