Datum objave: 19. Kolovoz 2019

Hrvatska ima čak 313 turističkih zajednica,Šibensko - kninska županija 18, najmanje na Jadranu

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska ima čak 313 turističkih zajednica plus HTZ, koliko ih je navedeno u Upisniku turističkih zajednica koje vodi Ministarstvo turizma. Prema podacima iz tog upisnika, u njima je zaposleno 229 direktora i 84 predsjednika turističkih zajednica, prenosimo s portala Index.hr.

 

Šibensko - kninska županija ima ih najmanje od svim "morskih" županija" - 18. Inače, po broju turističkih zajednica prednjači Splitsko-dalmatinska koja ih ima 43, slijedi Primorsko-goranska s 38 TZ-ova, Istarska i Zadarska županija ih imaju po 33, Dubrovačko-neretvanska ima 20, Šibensko-kninska 18, Zagrebačka županija 13, Osječko-baranjska 12, Krapinsko-zagorska, Sisačko-moslavačka županija i Ličko-senjska ih imaju po 11, Karlovačka 10, Varaždinska 9, Koprivničko-križevačka i Brodsko-posavska po 8, Bjelovarsko-bilogorska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, Vukovarsko-srijemska i Međimurska županija ih imaju po 7 i Grad Zagreb jednu.

 

Hrvatski turizam zasigurno ne bi pretrpio nikakvu štetu da se sreže broj turističkih zajednica koje gutaju golem novac, pa nije ni čudo što Ministarstvo turizma ne želi otkriti podatke o tome koliko košta rad istih.

 

U konačnici, valjda podsjetiti na riječi Paula Bradburya, Engleza koji je jedan od najboljih poznavatelja hrvatskog turizma i od 2002. živi u Hrvatskoj. On je uvjeren da u Hrvatsku ne bi došlo ništa manje turista da se sutra ukine HTZ, piše Index.hr.

 

Koliko je ukupno zaposlenika po lokalnim turističkim zajednicama? To je informacija koja se taji, ali jasno je da se radi o glomaznom sustavu koji broji na tisuće zaposlenika, a ne znamo koliko nas sve to skupa košta.
 Više pročitajte na  https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-ima-cak-313-turistickih-zajednica-a-u-njima-229-direktora/2108581.aspx

Iz kategorije: Vijesti