Datum objave: 15. Kolovoz 2019

Iznenada nas je napustio Šime Panjkota, jedan od zadnjih iskonskih Šibenčana

Iznenada nas je napustio Šime Panjkota, jedan od zadnjih iskonskih Šibenčana
Diana Ferić
Diana Ferić

Nije imao nikakvu funkciju, dapače prije Domovinskog rata je bio vozač kamiona "Čistoće", a u Domovinskom ratu hrabri pirotehničar, ali Šibenčani se na društvenim mrežama s takvim dignitetom opraštaju od danas iznenada preminulog Šime Panjkote kao da je bio i službeno istaknuti član zajednice. A bio je itekako istaknut, unatoč tome što nije imao službene  funkcije, najprije po tomu što je radio u Domovinskom ratu, a onda po svojoj čuvenoj konobi i ljubavi prema Šibeniku.

 

"Kada iz nebesa padaju sikire, kao navečer, na blagdan sv. Martina, tada je najbolje sklonište lijepa, prostrana konoba u prizemlju obiteljske kuće Šime Panjkote u Crnici. Tu je po peti put zaredom održano "Martinje kod Šime" i opet se kod poznatog Šibenčanina, legendarnog pirotehničara iz Domoviskog rata i mirnodopskog pjevača u zboru Katedrale sv. Jakova okupilo veselo društvo prijatelja da bi se kušala mlada vina, uživalo u pjesmi i druženju uz obilje smijeha i priče iz vremena didova, kada su toverne bile glavne škole pisme i mjesta druženja težaka, a kite od borića, smrike i masline visile posvuda na kantunima gradskih kuća, označavajući vrstu vina na toku", napisao je u jednoj od svojih priča šibenski novinar Brane Periša.

 

Posljednji pozdrav preko svoje Facebook stranice uputili su mu i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata grada Šibenika.
"Neka ti je laka Hrvatska gruda ‘Viteže’ koju si neizmjerno volio i počivaj u miru. Srest ćemo se negdje u nebeskim prostranstvima", napisali su. Šime je, kako je to napisao Željko Krnčević, bio jedna od zadnjim iskonskih Šibenčana. Slava mu!!!

 

 

Iz kategorije: Vijesti