Datum objave: 14. Kolovoz 2019

Transakcijama bez pokrića oštetili bivšu Jadransku banku za više od 500 000 kuna

Transakcijama bez pokrića  oštetili bivšu Jadransku banku za više od 500 000 kuna
Diana Ferić
Diana Ferić

Skoro svakodnevno u posljednje vrijeme Policijska uprava šibensko - kninska izvještava javnost o otkrivanju novih slučajeva prevare u kojima je oštećena bivša Jadranska banka, ali po istom scenairju - prevaranti su znali kada je izvan funkcije bio informatički sustav banke i kada nije bilo uvida u stanje na računima pa su podizali novac za koji nisu imali pokrića.

 

"Provedenim istraživanjem je tijekom 2018. i 2019. godine podnesno je ukupno 12 kaznenih prijava protiv 6 pravnih i 12 fizičkih osoba zbog više kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i kaznenih djela Zlouporabe čeka i platne kartice. Materijalna šteta pričinjena podnositelju prijave se procjenjuje na iznos od oko 558.399,00 kn"; kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.


PU šibensko - kninska provodila je kriminalističko istraživanje temeljem kaznene prijave oštećene banke i zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, a riječ j o opsežnom o opsežnom poslu koji je okončano u suradnji sa ODO Šibenik, MUP-om RH u sjedištu, te sa više drugih policijskih uprava.
Policija nema saznanja niti postoji sumnja da je netko iz Jadranske banke otkrivao vrijeme u kojem informatički sustav nije radio pa nije bilo moguće provjeriti stanje na računima prilikom transakcija.

Kaznene prijave su podnesene Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti