Datum objave: 10. Kolovoz 2019

Putnici na šibenske otoke na gatu Vrulje jedva nalaze hlad,a pogledajte kakve su čekaonice u Gaženici

Diana Ferić
Diana Ferić

Nije lako ovih dana putnicima na šibenske otoke kada upeče sunce u trajektnoj luci, na gatu Vrulje u kojoj nema ni čekaonice ni hlada pa bježe, čekajući brodove, pod skromna stabalca posađena uz šibensku rivu. Gat Vrulje je i dalje samo betonska ploha na kojoj se, za jakog sunca, temperatura penje i na 4O stupnjeva Celzijevih, a putnici brodove čekaju ispod vedrog neba.

Gat Vrulje je otvoren 2014. godine kada je najavljena i treća faza u koju spada i izgradnja putničkog terminala. Po riječima Čede Petrine, ravnatelja Lučke uprave u Šibeniku koštat će šest milijuna, a radovi bi trebali početi u listopadu ove godine i trajati do 20121. kada bi se šibenska putnička luka trebala barem donekle izjednačiti s onima u susjednim gradovima. Dovoljno je samo otići do Gaženice i vidjeti kako izgleda prava putnička luka i kakav standard se tamo pruža putnicima na otoke. Istina, ona ima puno veće otoke i veći promet od šibenske putničke luke, ali to nije opravdanje.

Drugi poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture iz strukturnih fondova u što spada i dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala u luci Šibenik objavljen je u srpnju ove godine. 

Iz kategorije: Vijesti